Průjem a nachlayení

Měla bych dotaz ohledně syna 8 let.Je nastydlí,zahlenění,je astmatik,dostáva ráno vdech Budieru a teď má nasivin,pamycom,sinecod a sinupred.Ale dnes ráno měl průjem s křečemi v břiše,teď odpoledne též,ale v té řidké stolici byl jakoby našlehaný hlen.Hodně jsem se lekla oč by mohlo jít.A ještě jeden dotaz,asi 3dny si občas,třeba jednou denně stěžuje na poměrně malou bolest ucha.Nasadila jsem mu otobacid,včera a dnes.Ještě bych chtěla dodat,že jsem začali brát vakciny Staloral(14dní),teď vynecháváme u nemoci.Asi před necelým rokem se synovi stávalo,že ho v noci probudili křeče též s průjmen)ale to se stávalo tak 1-2krát do měsíce,tvalo to asi 3 měsíce a pak už to bylo v pořádku.Mám strach,aby to nějak nesouviselo.nebo to je jen tím,jak je nastydlí a zahlenění.Děkuji za odpověď.PAvlína

Odpověď odborníka:

Pavlíno, při zahlenění se může onjevit hlenovitá příměs ve stolici, protože děti velké množství hlenů spolykají a ty projdou zažívacím ústrojím. Pokud by ale křečovité bolesti a příměs hlenu ve stolici přetrvávala, je na místě vyšetření u specialisty - gastroenterologa. Stejně pokud by neustupovala bolest ucha, je vhodné zajít na ORL, Váš syn může mít zánět středouší, který může vyžadovat paracentézu (propíchnutí bubínku). Vakcíny na alergii ny toto ovlivňovat neměly. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: