Průjem a nepříjemný pocit v nadbřišku

Už týden mám řidší stolici (někdy více, někdy méně), na záchod chodím několikrát denně. Předevčírem jsem přijela z Itálie (průjem začal už tam). Na dovolené jsem popravdě nejedla zrovna ideálně, většinou jsem se ráno najedla hodně a potom jsem jedla až v podvečer nebo večer, často jsem se přejídala (zejména melounem). Včera večer mi bylo těžko, skoro nic jsem nemohla sníst, protože se mi z toho udělalo hned blbě. Dneska jsem si dala rýži a pečivo kvůli průjmu. Navíc od včera cítím nepříjemný pocit v nadbřišku, není to bolest, spíš takový mírný tlak a není mi zrovna dobře. Mám zajít za doktorem, nebo si dát dietu a počkat? Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Dominiko, pokud Vám šetřící dieta a dezinfekční přípravky typu živočišného uhlí nebo Endiaronu neuleví od uvedených obtíží, doporučuji Vám domluvit se na vyšetření s Vaším praktickým lékařem. Rozhodujícím zjištěním by mělo být určení, zda se jedná o infekční anebo neinfekční průjem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Uzlíky na štítné žláze: řeší se pozorováním, ale i operací
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: