Průjem a vyrážky

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda je to vážné, kdy přítel měl v sobotu a neděli střevní problémy, vzal si černé uhlí a od pondělka a ve středu jej to postihlo znovu. K tomu si všiml v pondělí, že má v nadbřišku takové červené vyrážky. Chtěla bych se zeptat, zda musí s tím k lékaři nebo to projde, pil heřmánek a pořád jí to černé uhlí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud potíže neustoupí do několika dnů, vydal bych se k lékaři, kromě černého uhlí doporučuji i dietu při průjmu (hlavně vyloučit tuky) a dbát na dostatečný příjem tekutin. Může jít například o nějakou virózu, ta by mohla vysvětlovat i vyrážku na trupu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: