Průjem,hleny,škrundání

Dobrý den, moc prosím o radu. Již delší dobu mám problémy se střevy. Měla jsem krev z konečníku. Byla jsem u lékaře a po vyšetření na okultní krvácení zhodnotila paní doktorka, že se jedná o hemeroidy. Je pravda, že ty už mě trápí neskonale dlouho. Po roce byla stolice kontrována opět na krvácení a opět negativní. Poslední půlrok mám však častou stolici, kdy musím jít okamžitě na WC, mívám tam hleny a také v poslední době mě trápí šrkundání v břiše. Dostala jsem radu od lékaře brát aloe vera. Hleny ustoupily alespň z vetší části, ale ostatní problémy mě trápí stále. Občas mě i ale bolí břicho, dalo by se říci po obou krajích. Jinak normálně jím, nehubnu, ale je pravda, že se cítím unavená. Nevím však, jestli už to, jak to trvá déle nemám taky trochu psychické. Nejdříve jsem byla v klidu, ale teď už to opravdu špatně nesu, a neustále myslím na to, co by to mohlo být. Asi bych měla podstoupit kolonoskopii, ale zatím mi ji nikdo nenabídl a pak strašně se bojím. Nejen přípravy, to je pití 4 litrů, to prostě nezvládnu. Ale zároveň se bojím moc a moc výsledku. Chtěla jsem se zeptat, zda v případě nutné kolonoskopie, neexistuje nějaké jiné projímadlo a zároveň možnost provedení v narkóze. Moc a moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. 1Hanka1

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě byste měla kolonoskopii absolvovat, jinak se nedozvíte, proč máte problémy a nemůže vám být pomoženo. Nejpíš půjde o zánětlivý proces v tlustém střevě /ulcerocní colitis/ nebo dráždivý tračník.Obě nemoci jsou v rukou odborníka, gastroenterologa,dobře léčitelné! Rakovina, které se asi obáváte, se takto neprojevuje. Jiné projímadlo sice existuje, ale právě toto je nejůčinnější vzhledem k výsledku /nejlépe vyčistí střevo a diagnosa potom nemá žádnou chybu/. Máte na požívání projímadla ale celý den i více, rozhodně byste to zvádla -věřím tomu, to není nic extrémně zátěžového. Pokud by vaše obvodní lékařka odmítla vás na kolonoskopii poslat, objednejte se sama na gastroenterologickou ambulanci ve vašem okolí /lépe v nemocnici, viz dole/- jistě s vámi všechno proberou a informujte se i na možnost uspání /běžně se podávají krátkodobé preparáty do žíly - injekce s ůčinkem proto bolesti a z výkonu si nebudete nic pamatovat/. Pokud bych vám mohla radit, gastroenterologii navštivte v nějaké větší nemocnici, ty tolik nešetří a prostředek na nížení bolesti určitě dostanete (informujte se předem). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: