Průjem jako příznak hypertyerozy

Dobry den, patri k priznakum zvysene funkce stitne zlazy i prujem? Mam ho od doby, kdy jsem zacala brat Thyrozol. Vždy vetsi bolest bricha a nasledne prujem:-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průjem může být příznakem hypertyreosy. Nicméně, Vy tento příznak datujete k začátku užívání Thyrozolu, takže je otázka, jestli nesouvisí spíše s lékem, než s nemocí. Můžete zkusit poprosit Vašeho endokrinologa, aby Vám dal místo Thyrozolu Propycil a uvidíte, jestli nedojte ke zlepšení. Určitě byste měla mít pro jistotu vyšetřeny i jaterní testy, které se mohou zhoršit pod vlivem tohoto druhu léčby. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: