Průjem kojence

Dobrý den, můj 9týdenní chlapeček už má 2 týdny velký průjem. Stolici má vodnatou, zelenou s příměsí hlenu a velmi četnou (8-10xdenně). Je plně kojen (8x denně po 2 hodinách, v noci ho nebudím). Výtěr byl v pořádku. Brali jsme Hylak forte (8dní), ale stav se stále nelepší. Lékařka zhodnotila stav malého v pořádku (směje se, prospívá), stolice by se prý měla již upravit sama za nějaký čas. Včera ale začal být velmi spavý, při kojení ihned usíná a nechce dostatečně jíst (aktivně saje max 5-10 minut). Bojím se aby nebyl dehydrovaný (má 6 pomočených plen denně a fontanela snad propadlá není, i když nevím, jak dalece je to rozpoznatelné). Velice děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průjem u kojence je velmi nebezpečný. Je proto potřeba aktivně sledovat jeho stav a doplňovat tekutiny (podívat se na jazyk a kůži). V případě teploty doporučuji urychleně vyhledat lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: