Průjem nebo ne?

Dobrý den,chtela jsem se zeptat zda-li se da trochu ridcejsi stolice nez obvykle povazovat za prujem? A jak dlouho se popripade chranit jinou antikoncepcni metodou? a prosimvas ,muzete mi poradit nejakou jinou nez kondom?(jinak mam za sebou druhe platicko,bez prestavky)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Sabčo! Průjem je spíše stolice četná, častá, nežli řídká. Pokud máte jednou či dvakrát denně řidší, méně formovanou stolici, o průjem se nejdedná. Snížení účinnosti hormonální antikoncepce může nastat i po jednorázové rychlé stolici jako např. po hojné konzumaci čerstvého ovoce. Jedná se o čas, který má střecvo na vstřebání pilulky. Během prvního cyklu užívání ještě nejste plně chráněna. Jinak hormonální kontracepce není bez vedlejších účinků, zajímejte se o to, jestli jste ochotna za ochranu platit takovou cenu. Mimo kondom jsou vhodné kombinace méně účinných technik jako např. spermicid + neplodné dny (nebo přerušovaná soulož), velmi výhodný je (v ČR nepoužívaný) pesar.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: