Průjem po antikoncepci ?

Dobrý den paní doktorko,jsem 3 měsíce po porodu.Jelikož nekojím,tak mi má gynekoložka předepsala antikoncepci Belara.První měsíc užívání této antikoncepce jsem byla 3 týdny nemocná a brala antibiotika.Celou dobu jsem měla průjem kašovitého charakteru,ale přisuzovala jsem to práve antibiotikům.Tento měsíc už jsem zdravá,ale průjem trvá dále.Na záchod nechodím často,jen 1-2x za den,ale s tím,že to je průjem a do dvou hodin po požití antikoncepce.V letáku se píše,že jako nežádoucí účinek může u Belary průjem být.Můžete mi prosím poradit co mám dělat ? Jestli ještě vyčkat ? Když si vezmu něco proti průjmu,tak se zase antikoncepce asi špatně vstřebá....už jsem zoufalá.U jiných tabletek nemám chuť na sex a u této,která mi v tomto směru vyhovuje se zase nemůžu spolehnout na účinost. Prosím poraďte co mám dělat. Děkuji moc Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průjem je nutno přeléčit. Pokud ani při léčbě nedojde k úlevě, budete muset antikoncepci změnit. Průjem skutečně může být vzácnějším nežádoucím účinkem užívání Belary. Na trhu je k dispozici mnoho přípravku, pravděpodobně se najde takový, který vám bude vyhovovat po všech stránkách. Případně můžete jako antikoncepci zvolit nitroděložní tělísko, které je též vysoce spolehlivou a navíc také pohodlnou antikoncepční metodou.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: