Průjem po operaci střev

Dobrý den, byla jsem cca před půl rokem na laparoskopické operaci kýly, při tomto zákroku mi kamerou operatér protrhl tenké střevo, na což se přišlo až po 3 dnech. Okamžitě došo k revizi dutiny břišní, kdy protržené střevo bylo zašito a dutina břišní vyčištěna. Dále jsem byla hospitalizována na ARO a JIP chirurgie. Nyní mám řídkou stolici(zatím jen 1x) a bolesti břicha. Logicky mne hned napadají nejhorší možné příčiny a z dalších problémů se střevy mám panickou hrůzu. Mohl byste mi prosím napsat, jestli řídká stolice nějak může souviset se srůsty, které mi po operaci s největší pravděpodobností vznikly? A zda mne to může nějak ohrožovat? Nejsem si vědoma žádného dietologického prohřešku, který by mohl řídkou stolici způsobit. Jsem ale vystavena mírnému pracovnímu stresu. V současnosti jsem na zahraniční pracovní cestě, takže nemohu po následující 3 dny navštívit svého lékaře. Je možné, že řídká stolice byla způsobena zvýšené psychické zátěží?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řídká stolice je u většiny lidí způsobena buďto dietní chybou nebou stresem/zvýšenou psychickou zátěží. Může být ale způsobena ve výjimečných případech nevstřebáváním potravy ve střevě z důvodů poškození střevní stěny. Tato pravděpodobnost je ale velice nízká. Doporučil bych vzít si živočišné uhlí, popř. lék typu endiaron a v případě, že problémy neustoupí, vyhledat lékařskou pomoc. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: