Průjem po pilulce

Dobrý den, dnes jsem přibližně dvě hodiny po užítí HA (Artizia) měla jednorázovou vodnatou stolici. Byla způsobena nevhodnou stravou a myslím, že jí ani nebylo přílišné množství. V příbalovém letáku je zmíněn silný průjem, ale nevím, zda je to můj případ. Do dobrání platíčka mi zbývají dvě tablety, tedy pohlavní styk minimálně týden mít nebudu. Chci se tedy zeptat, zda mám po sedmidenní pauze dále pokračovat novým platíčkem a zda účinnost nebude snížena? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neodpovídám včas, ale určitě byste měla pokračovat novým platíčkem antikoncepce bez pauzy. Pak by neměl být problém s účinkem antikoncepce, při zachování minimálně 7 denní sexuální abstinence (případně pokud po stejnou dobu budete navíc používat kondom).

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: