Průjem po užívání antibiotik, obavy z gynekologického zánětu

Dobrý den, stala se mi velice choulostivá věc, ale protože v tuto chvíli v podstatě není důvod k návštěvě lékaře, obracím se s dotazem na Vás a doufám v účinnou radu. Po vytržení zubu jsem dostala bohužel zánět a ATB, přestože jsem současně užívala probiotika, mám i pár dnů po dobrání problém s průjmem. Ten se nicméně časem jistě pomocí probiotik srovná, důvod mého dotazu je ten, že se mi již dvakrát stalo, že jakmile začnu cítit potřebu, stolici v podstatě neudržím ani cestou na záchod a malé množství se mi tedy dostalo na prádlo a bohužel i do pochvy/k pochvě... Vše jsem očistila, jakmile to bylo možné jsem se osprchovala, nicméně se hodně bojím, aby se mi neobjevila např. E-coli nebo jiná bakterie ze střevního traktu v pochvě nebo moč.vých cestách, protože jsem před časem velmi trpěla na opakované gyn. záněty a záněty moč. měchýře téměř každý měsíc, užívala mnoho léků a dva roky se dávala postupně dohromady a představa, že by kolotoč problémů začal na novo mě úplně děsí. Dbám na hygienu, běžně dodržuji hodně preventivních opatření (dostatek tekutin, brusinky, Dmanosa, hygiena před a po styku, nohy a břicho/záda v teple,...), přesto bych se ráda zeptala, co mohu po takovéto "nehodě" udělat, abych riziko infekce zeliminovala na minimum? Předem moc děkuji za odpověď! J.

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu děláte maximum můžete ještě zkusit Rosagin. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: