Průjem po užívání antibiotik u 2letého dítěte

  • Dotaz od: Honzková Hana
  • Publikováno: 17.7.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den, můj dvou letý syn měl angínu, užíval Ospen. Cca po 5-ti dnech mu začal průjem, před třemi dny antibiotika dobral, ale průjem přetrvává dál, má v něm i hlen v barvě stolice. Je možné, že je to stále vedlejší účinek antibiotik? Dávám mu dietnější jídla, Nutrolin B, jogurty Activia... Co dál? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může to být ještě stále průjem po ATB. Úprava stavu může trvat i přes týden. Jogurty s živými kulturami, protiprůjmová strava a dostatek tekutin je v pořádku podávat a stav by se měl postupně upravit. Pokud by průje sílil nebo se objevil teploty nebo krev ve stolici či průjem přetrvával déle než týden apod., informujte ošetřujícího lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x