Průjem při užívání amoksiklavu

Prosím o radu, je to 14 dnů co mi předepsal lékař amoniksiklav a po dvou dnech užívání jsem dostala průjem jak Brno, samá voda , pak ještě pálivé problémy, hned jsem polykala chlorelu, což trochu zastavilo než jsem nasadila laktobacily. Proč se tato HRůZA vydává za léky, to jsou ZBRANe HROMADN0HO ničení. Do dnešního dne nejsem v pořádku. Jak si vyspravit zažívání? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Marie, jedná se o docela běžný nežádoucí účinek, jelikož antibiotika ničí bakterie a bohužel někdy se stává, že zničí i přátelské bakterie ve střevě a způsobí průjem. Doporučím Vám nyní pokračovat v užívání probiotik k obnově střevní mikroflory, někdy to může trvat i několik týdnů. Vhodné jsou také živé jogurty a Pangamin s pupalkovým olejem. Příště, až budete užívat antibiotika, je vhodné současně užívat i probiotika, jen vždy dbejte na maximální časový rozestup mezi probiotikem a antibiotikem, např. antibiotika užíváte 2 krát denně v 9 :00 a 21:00, probiotikum tedy užijete v 15 :00. Přeji Vám lěkný večer.

MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.
MUDr. Markéta Pražáková, Ph.D.

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka, Kralupy nad Vltavou

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trápí vás vaginální infekce? Řešením může být hormonální antikoncepce
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Klíště vám může znepříjemnit život, na ochranu přitom stačí 14 dnů
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: