Průjem u 3,5 letého chlapce

Dobrý den, před 12 dny dostal 3,5letý syn průjem, který stále trvá. Pediatr mu dal Enterol a probiotika a průjem je stále stejný. Ve výtěru nic nemá. Jinak je bez teploty, chuť k jídlu má. Pediatr řekl, že je to střevní viróza a že za 2 dny bude v pořádku. Jenže totéž řekl už před týdnem a průjem asi 6x denně má pořád. Dávám mu živočišné uhlí, po kterém se to zlepší jen přechodně a velmi mírně. Nechtělo by to ještě jiné vyšetření, když to trvá beze změny už 12 dnů? Děkuji Vám za odpověď. Hanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nedáváte svému chlapečkovi mléčné výrobky? Po akutním střevním infektu bývá často ve střevě přechodně narušena tvorba laktázy (enzymu rozkládajícího mléčný cukr) a střevo nedokáže několik týdnů mléko zpracovat a objevují se průjmy. Pokud se nejedná o tento problém, jistě by si chlapeček zasloužil další vyšetření, minimálně krevní náběry včetně imunitních a autoimunitních faktorů a ultrazvuk bříška. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: