Průjem u dítěte

  • Dotaz od: Hanzlíková
  • Publikováno: 4.9.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den, malé je necelých 6měsíců. Od 4.m je plně na UM (beba HA). Již měsíc zavádíme příkrmy (mrkev, brambor, dýně..) a poslední tři dny malá kaká 8krát za den. Stolice je řídká (ne průjem) žlutá s příměsí hlenu. Měla prvně meruňkovou přesnídávku, nevím, zda může být souvislost. Na doporučení lékaře je dnes na um a banánu. Je veselá a bez teploty, přesto mám obavu z případné virové infekce, nebo dehydratace (fontanela není propadlá). Jak dlouho mám čekat, pokud bude stále takto často vyměšovat? Popř. čím pomoci. Děkuji Hanzlíková Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Lucie! Chápu Vaše obavy u malého miminka. Změny stoličky a případná plynatost při zavádění nových příkrmů jsou normálním průvodním jevem. Pokud je dítě bez teploty a obj.potíží, stačilo by preventivně podávat probiotika, např. Probio-fix baby nebo při potížích Enticon. Babán či rýžový odvar může upravit charakter stolice. Při neobvyklém změně stavu vyhledejte dětského lékaře.

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: