Průjem u kojence

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Syn mám dva a půl měsíce. ve 2 týdnech prodělal rotavirovou infekci a ve dvou měsících měl průjem znovu. po naordinované dietě, kdy měl zpočátku rýžovou kaši a pak "dietní" Nutrilon Low Lactose, jsme se po dvou týdnech vrátili k normálnímu Nutrilonu. Průjem se okamžitě objevil znovu, tak jsme opět nasadili Nutrilon Low Lactose. po dalším týdnu jsem chtěla zkusit přejít na Nutrilon a opět má průjem. Při užívání Nutrilonu Low Lactose měl spotici hodně tuhou a 1x za 2 dny. Syn má ale jinak chuť k jídlu a váhově prospívá dobře. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takovéto střídání mléka mi nepřipadá moc vhodné, spíše ještě více zatěžujete zažívací trakt. V tento moment bych se přiklonila k probiotikům dlouhodobě a případně k zahuštění mléka v rýžovém odvaru. Pokud bude průjem přetrvávat, je vhodné provést minimálně výtěr z konečníku k vyloučení infekce, další postup pak navrhne praktický pediatr dle výsledků.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: