Průjem u miminka

Můj deseti měsíční syn má průjem už několik dní. Myslím si že důvod je růst zoubků,ale nejsem si jistá.Dávám mu Smectu ale rozdíl není vidět. Poradíte mi prosím. Děkuji předem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u průjmu není jeho příčina ani tak podstatná, ani infekční průjem neléčíme jinak než symptomaticky. Pokud je průjem významný, myslete zejména na dostatečný denní příjem tekutin, u desetiměsíčního miminka by se měl pohybovat minimálně kolem 600-800ml, podle hmotnosti. Pokud bude příjem tekutin nedostatečný, může rychle dojít k dehydrataci, v takovém případě na nic nečekejte a nechte chlapečka vyšetřit lékařem. V podávání Smecty pokračujte i při dalších řídkých stolicích, v dávce asi 1/2 sáčku až 3x denně, dále Lactobacillus 1 kapsle denně, vysypat na lžičku, ev. v lékarně zakupte Kulíšek (cca 60ml na každou průjmovitou stolici) - ten uhradí ztracené ionty.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: