Průjem u neštovic

Dobrý den,můj syn (2 roky) minulý týden ze čtvrtka na pátek zvracel a v pátek ráno dostal silný průjem. V pátek odpoledne se začal osypávat a rozjely se mu neštovice. Dnes to je 5den.Zvracení už pominulo, ale má stále průjem. Může to být příznak neštovic nebo jde nejspíš o nějakou infekci?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko, průjem může u neštovic být také, ale předpokládám, že u Vašeho syna se jedná o dvě infekce probíhající současně. Dávejte mu probiotika a nasaďte dietní stravu a dočasně vyřaďte mléčné výrobky. Průjem by měl ustoupit. Pokud by trval dále, navštivte dětského lékaře, ale nejprve mu zavolejte a domluvte se s ním na návštěvě, protože neštovice jsou velmi nakažlivé, abyste nenakazili ještě mnoho dalších dětí v čekárně. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: