Průjem v těhotenství

Dobrý den, jsem na začátku druhého trimestru, 14 tt. Již týden mám řidší stolici a to prakticky každý den, na záchod ale takhle chodím prakticky jen ráno po probuzení. Jinak žádné problémy kromě občasného bolení hlavy nebo toho, že mám po jídle jakoby těžký žaludek nic není. Další věc která mě k tomu trápí je to, že jsem právě před začátkem tohoto průjmu snědla halušky s brynzou. Myslíte, že by to na to mohlo mít vliv a mohla jsem onemocnět listeriozou?? Děkuji za odpověď, Ivana M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nijak bych se těmito příznaky neznepokojovala, charakter stolice ovlivňuje více faktorů, strava, změna režimu, prostředí, stres, ... Řidší stolice 1x denně nepředstavuje žádný problém. Listerioza se v těhotenství projevuje horečkami, bolestmi zad, kloubů, svalů, k tomu může přistoupit i vodnatý průjem. Pravděpodobně jste tedy listeriozou neonemocněla.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: