Průjem v těhotenství

Dobrý den,prosila bych o radu. Asi bych se měla zmínit o tom,ze jsem po operaci tlustého streva,které mi bylo celé odebráno kvuli dědičné polypoze je to 11 let. Od začátku těhotenství trpím průjmem,ted jsem v 8 týdnu. Neni to tak ze bych vylozene lítala na záchod,ale kdyz jdu jde ze me jen voda. Určitě se nestravuji stejně jako pred otehotnenim,jim hodně ovoce a tak a teplé stravě moc nedám,protoze mi nedělá dobre. Chtěla bych se zeptat,jestli to mám tou zmenou jídelnicku,nebo jestli bych se mela nejak obavat. Pred mesicem jsem byla na kazdorocni prohlidce na gastru,kde jsem vysetreni nemohla podstoupit kvuli tehotenstvi,tak ze jsem sla jen na krev,kde kontrolujou i markry a vysledky z krve jsou dobré. Moc děkuji za odpověd Marky

Odpověď odborníka:

Vážená paní Markéto, tlusté střevo je orgán, kde se stolice zahušťuje v důsledku vstřebávání vody. Po odnětí tlustého střeva tuto fyziologickou funkci nemůže plnit žádný jiný úsek zažívací trubice, a stolice je řídká podle toho, kolik tekutin obsahuje strava. Ovoce obvykle obsahuje velké procento vody, a jeho zvýšená konzumace je nejpravděpodobnější příčinou Vašich průjmů. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: