Průjem z "nervů"

Mám problém: Když jsem letos začal chodit do školy, už první den se mi udělalo špatně od žaludku a jednou až dvakrát týdně mám ráno ve škole průjem, díky čemuž mám i hodně zameškaných hodin a bojím se, že mne vyhodí. O víkendu je vše v pořádku. Beru tyto léky: Lamictal 100 mg 2x denně (na epilepsii) Zoloft 50 mg 2x denně (prý na depresi, ale myslím, že v případě potřeby by nebyl problém ho "vysadit". Přikládám aktuální tabulku absence ve škole. Předem děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vzhledem k tomu,že užíváte sertralin-Zoloft-což je antidepresívum s jistým protiúzkostným efektem,soudím,že jste v neurologické či psychiatrické péči.Jste vnímavý,citlivý tvor,proto i Vaše orgány vnímají zvýšené napětí.Je zapotřebí změnit situaci co nejdříve,jinak se zafixuje Vaše orgánová reakce..i když,to se již zjevně stalo..Na místě by byla psychoterapie,pravděpodobně typu tzv.behaviorálního,zaměřeného na příznaky.Poraďte se,prosím,se svým neurologem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Články: Poruchy růstu může způsobit i řepkový olej
Problémy s růstem. Slovní...
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Zákal sklivce – neškodný problém, nebo choroba ohrožující zrak?
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Umělá sladidla: požehnání, nebo prokletí pro naše zdraví?
Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Články: Nemocnému s artritidou prospívá zájem rodiny
Přestože se v dnešní době...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: