Průjmová stolice, syn 15 měsíců

Dobrý den, můj 15 měsíční synek má již třetí měsíc průjmovou stolici. Někdy je to třeba i 7x-8x denně, někdy jen jednou a také se stalo, kakal až po dvou dnech ale opět to byla stolice průjmovitého vzhledu. Za poslední dva měsíce nepřibral na váze, ale dost vyrostl, asi o 4 cm. Již jsem to řešila s naší pediatričkou, užíval probiotika, dělala mu výtěr (neg.), krevní testy - obraz prý v pořádku, jaterní také, čekáme ještě na výsledky zda není alergie na lepek. Já se chci zeptat, co dál? Mám strach, že když i ten lepek bude negativní, že to bude chtít paní doktorka nechat být, ale mě ta neustále průjmovitá stolice nepřijde normální. Co ještě žádat za vyšetření aby se přišlo na příčinu? Jinak je synek v pohodě, veselý, nezdá se, že by jej něco bolelo. Baští ale méně, porce, co hravě zvládl v roce dnes nesní. Prosím, poraďte, co by to mohlo být, nebo jaká vyšetření doporučujete. Díky, s pozdravem Renata

Odpověď odborníka:

Dobrý den,paní Renato, postup vaší padiatričky byl dle mého názoru zcela správný. Radila bych Vám ještě vyčkat na výsledky ohledně celiakie. Zatím synovi nabízejte častěji menší porce kaloricky bohaté a pro něj lákavé stravy.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: