Průjmy

Je mi 21let a už nějakou dobu trpím zažívacími potížemi-prujmy-ne uplně vodnaté ale spíš jakoby kašovitá stolice,větší množství než dříve,někdy s hlenem,není to během celého dne,ale třeba více ráno a nebo během dne po některých jídlech,jdu na záchod a třeba po 5min musím znovu,stolice je kašovitá a objemná.K tomu mám cca pul roku bílý povlak na jazyku-u zubaře jsem byla a tam je vše v pořádku.Měla jsem,před pul rokem 2 vyšetření-krevní obraz-který vyšel v pořádku a také kolonoskopii-pouze částečnou,protože,tam prý žádný zánět ani nic neobvyklého nebylo a v mém věku není prý velké riziko závažnějšího onemocnění,tak nebylo nutné provést celé vyšetření...Diagnostikovali mi dráždivý tračník,na který beru léky dispatalin retard,ale moc nepomáhají,potíže přetrvávají dál....Před nějakou dobou se přidaly občasné bolesti v levém podžebří a levém nadbřišku a cca týden pozoruji v jednom oku zažloutlý okraj bělma ve vnějším koutku,jakoby takové zažloutlé žilky,ale ve druhém oku nejsou jen v tom okraji pravého očního bělma.Začínám mít kapku obavy jestli jde pouze o ten dráždivý tračník,nebo jestli nemuže jít i o nějaké vážnější onemocnění slinivky břišní. A ohledně toho oka jestli nemuže jít o nevirový typ žloutenky....Děkuji za Odpověd

Odpověď odborníka:

Zdravím Veroniko...ano vyšetření bohužel je neúplné...nebo o všem možná nevíte co vám všechno vyšetřili...tedy samozřejmě je nutné udělat jaterní testy, případně vyloučit tu žloutenku...ale nejčastějším příčinou průjmů bývá dnes alergie na lepek, případně na mléčné výrobky...což se dělá odběrem krve a výsledek je za pár dní...pokud se nenajde vůbec nic, může jít skutečně "jen" o dráždivý tračník, který je způsoben dlouhodobým stresem, obavami, fobiemi atd...což je dobré probrat s psychologem a velmi dobře na tyto potíže zabírá Prosulpin, ať už je příčinou průjmů cokoliv... pokud se prokáže alergie, je samozřejmě nutné v první řadě držet dietu... pěkný den

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: