Průjmy a krev ve stolici

Dobrý den, mám asi měsíc průjem/3-4krát denně/, spíš vodovité.Při posledním vyprazdňování se mi objevila ve stolici i na papíře jasně červená krev, větší množství. Trpím na hemeroidy, léčím se na vysoký krevní tlak, zrychlený tep,cholesterol a sníženou funkci štítné žlázy.V rodině se vyskytla rakovina konečníku/sestra mojí maminky/. Proto i já mám obavy z vážného onemocnění. Pokud si vezmu lék na průjem-imodium, černé uhlí, průjem ustane, ale objeví se opět.Také jsem unavená, trpím nechutenstvím a za poslední měsíc, co mě trápí průjem, jsem ubyla na váze 4kg.Je možné, že se jedná o nádorové onemocnění? Patří mezi příznaky u prasklého hemeroidu průjem a nechutenství?Může se u bakteriálního nebo virového průjmu objevit krev ve stolici? Děkuji za odpověď.FI

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krev ve stolici se pochopitelně neobjevuje jen u nádorového onemocnění. Vždy se však vážnější onemocnění musí vyloučit. Proto doporučuji kolonoskopické vyšetření cestou praktického lékaře.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak jste na tom s hořčíkem?
Články: Jak jste na tom s hořčíkem?
Trápí vás problémy se zády...
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: