Průjmy po odstranění žlučníku

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Jsem tři roky po operaci žlučníku, kdy mi byl zjištěn akutní zánět. Po vyléčení zánětu mi byl po měsíci žlučník odebrán. Nějakou dobu jsem držel dietu a zhruba po čtrnácti dnech jsem šel na kontrolu do gastro poradny k primáři, který mi řekl že je vše v pořádku a jestli mi nic není tak si můžu dát půlku kachny a když mi nic nebude tak můžu druhý den dojíst i tu druhou půlku. Samozřejmě, že jsem to neudělal, ale jedl jsem tak nějak normálně nic tučného a mastného jsem nikdy moc nejedl ani před zákrokem. Zhruba po půl roce mi začaly po snídani i obědě průjmy. Je po pořád stejné nasnídám se třeba vločky nebo rohlík a čaj. Dokud sedím je vše v klidu, ale jak začnu něco dělat hned musím jí na wc a mám průjem. Už jsem absolvoval ultrazvuk břicha, ct břich kde mi zjistili nějaký nález na slinivce (předmět cca 11mm) Tak jsem byl na edosono kde mi řekli, že je vše v pořádku. Prosím o radu

Odpověď odborníka:

Jedná se pravděpodobně o postcholecystektomický sydrom s projevy dráždivého tračníku obligátně je vše normální. protože se jedná o funkční poruchu léčí se většinou Duspatalin ret 2x1 tbl 30 min. před jídlem. je ale na předpis tedy je nutné se objednat do GE ambulance.

MUDr. Karel Dvorník
MUDr. Karel Dvorník

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Doradus s.r.o., soukromá interní a gastroenterologická ambulance s endoskopií, Jihlava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x