První příkrm

Dobrý den, mám dceru která bude mít za pár dní 5 měsíců. Od 3 měsíce je na nutrilonu, zatím jsem jí nedávala žádné příkrmy, jen asi 6x šťávu vymčkanou z mrkve. Dnes jsem jí dala dětskou přesnídavku na které je napsané že se může dávat od 4.měsíce. Snědla během dne asi půl lahvičky ve 3 dávkách. Večer začla strašně plakat jakoby ji bolelo bříško. Myslíte že je problém že jsem jí jako první příkrm podala přesnídávku, nikde jsem se to bohuzel nedočetla a mám strach jestli jsem jí nemohla nějak ublížit a jesli jsem jí toho nedala napoprvé moc. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každá změna ve stravě je pro dítě určitá zátěž a dětský organismus si na ní musí zvyknout. Je tedy možné, že jí bolelo bříško z přesnídávky, je vhodné začínat opravdu postupně - dát několik lžiček, další den zase a postupně dávky navyšovat. Obecně se doporučuje začínat zeleninou - mrkev a postupně přidávat další druhy, poté maso a nakonec ovoce. Jistě jste ale dcerce neublížila, jen zavádějte dokrmy postupně a opatrně. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: