Prvotrimestrální screening

Dobrý den, čeká mě prvotrimestrální screening, konkrétně utz, odběry jsem absolvovala v 11+5tt. V den utz budu 14+0tt a nevím, jestli to není pozdě? Moje lékařka mě na tento termín přeobjednala s konstatováním, že dříve by tam nebylo vše dobře vidět, ale všude se dočítám, že by se měl tento utz provádět do 13+6. Prosím Vás o odborný názor, děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Máte pravdu, píše je, že ideální je provést do 13+6. Zde mohu mluvit za naše pracoviště, kde jsme schopni screening provést maximálně do 14+2. Je to dáno parametry programu, ve kterém jsou data zpracovávána. Zde je limitem velikost plodu, který od hlavičky po kostrč nesmí být větší než 84 mm.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: