Prybývaní na vaze-velke bricho

Dobry den,mam dotaz..behem pul roka jsem nabrala pres 10kg-ano mam antikoncepci a prestala jsem kourit,ale nekolikrat tydne cvicim(od 12.2.62x) pohyby stridam(rotana,rotoped,taebo,posilovani,nekolikakilometrove tury atd)...uz 2roky zdraveji jim(snazim se jist celozrne pecivo,lusteniny,kuskus,zeleninu ap) 13 let nesladim a temer nejim sladke(za mesic max 1-2x susenku,ci babovku po ranu) piji kvu-NESCAFE bez cukru s drobec mlekeme(cca 4-6 kdy to stridam s CAREM) pohybu mam celkem habadej,presto vaha stoupla o vice nez 10kg,a obvod pasu mam 105 cm-normalne jsem mivala cca 58-62 kg pri vysce 162cm a to jsem temer necvicila a jedla hure nez ted...uz jsem z toho youfala-neoblecu veci,ktere jsem mela v dobe porodu(mam 2 deti 10 let a 4 roky) a hlavne tk velke bricho,ze me lide pousti ve fronte a ptaji se mne,kdy uz jdu rodit...mohlo by to znamenat neco vaznejsiho?me i okoli je strasne divne,ze docela hodne cvicim a presto kynu a svaly to rozhodne nejsou... posilam foto alespon pro malou predstavu...prosim o radu,co,kde delam spatne nb co vazneho by toto mohlo zpusobovat...dekuji

Odpověď odborníka:

V první řadě je nutno vyloučit onemocnění štítné žlázy či jinou poruchu žláz s vnitřní sekrecí - vhodné je tedy vyšetření endokrinologem. Pokud toto vyšetření neshledá nic závažného, obraťe se na výživového poradce, který zásahy do jídelníčku velmi často pomůže ovlivnit boj s nadbytečnými kilogramy.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: