Psa

Dobrý den, jsem roč 57, vážím 82 kg, výška 173, loni v březnu jsem byl na biopsii , byla neg. Nyní mi zjistili PSA 7,2 index 0,14 a můj dr. chce novou biopsii. Žádné výrazné problémy nemám, jsou pořád stejné. Je biopsie nutná? Díky za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jane. Pokuď je hodnota poměru fPSA/tPSA pod 0.15, tak se obecně doporučuje provést biopsii- čím nižší je hodnota, tím vyšší je riziko karcinomu prostaty. Je samozřejmě na Vás, jak se rozhodnete. Lze taky vyčkat a skontrolovat odběry s odstupem čtvrt až půl roku.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: