Pseudocysta

Dlouho mě bolí koleno,bylo oteklé,tak jsem navštívila ortopeda. Ten mně vyndal "vodu" z kolene, řekl že mám Backerovu pseudocystu, která se dá léčit jen hormony. Mám hypotyrozu,beru Letrox 150. Hormony jsem odmítl, lékař mně nedal ani mast. Nyní po zákroku mám ještě větší bolesti a otok se mi vrátil. Prosím Vás o radu,zda není možná jiná léčba. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud bolí koleno, je potřeba se podívat blíže na to, z jaké příčiny bolí a proč se v něm tvoří se v něm výpotek? Bakerova pseudocysta bývá většinou jen následkem "přetlaku" v koleni. Obrátila bych se proto na jiného ortopeda, který by vyšetřil koleno z hlediska etiologie -příčiny (může jít o arhrosu, následek úrazu i staršího nebo jiné onemocnění např.i revmatického původu-tady by byl namístě revmatolog). Bakerova pseudocysta je sekundární, druhotná záležitost, pokud by přetrvávala i po účinném léčení problémů s kolenem, vadila by vám například v pohybu, dá se odstranit chirurgicky. Ona ale není nejdůležitější, nej je zjistit, co se v tom koleně vlastně děje a proč?. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: