Pseudocysta pánevní kosti

Dobrý den, bude mi čerstvě 16 let, právě mi dorazily výsledky z MR břicha, na které jsem byla kvůli bodavým bolestem břicha na levé straně. Bolesti byly několikrát za den, momentálně téměř celý den. V roce 2011 jsem byla na laparoskopické operaci se slepým střevem. Od té doby se objevily první potíže, pak se uklidnily, jenže teď jsou mnohem horší. Nedávno jsem podstoupila kolonoskopii, dostali se jen 40-45cm od konečníku dále ne pro ostrý ohyb střeva, výsledky krve v pořádku. Ve zprávě z MR mám: Ostře ohraničené hypersignální ložisko v os illium l. sin. subchondrálně v úrovni Sl skloubení vlevo se sklerotickým lemem, bez sycení postkontrastně. Závěr: V.s. subchondrální pseudocysta pánevní kosti v úrovni Sl skloubení vlevo. Chystám se na chirurgii, jelikož bolesti jsou čím dál tím horší, už čtvrtý den je mi zle, předepsané léky proti bolesti nepomáhají, dokonce skoro ani infúze při návštěvě pohotovosti. Občas bývají problémy s vyprazdňováním, na levé straně to silně tahá při čůrání, o stolici ani nemluvím. Obracím se za Vámi, jelikož bych ráda předem aspoň trochu věděla, co mě čeká, a většině pojmům ve zprávě nerozumím. Děkuji, M.

Odpověď odborníka:

Milá Eliško. Nález na MRI vypadá nezávažně. Dejte si podrobně vysvětlit ,co Vám je i to, co Vám není-tím,kdo vyšetření indikoval. V tom ho nemohu zastoupit. Zkuste tejping břicha. Mým pacientům ulevuje výrazně. Držím Vám palce. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: