Pseudomonas

Dobrý den, paní doktorko, protože naše paní doktorka má nyní dovolenou, dovolím si obrátit se na Vás s několika otázkami. Mám 12-ti letou dceru, vrátili jsme se od moře s bolestí ucha a teplotami 38C- na ORL diagnostikován prasklý bubínek a současně silný zánět zvukovodu. Nasazeny ATB Fromilid, chodíme denně na čištění a vkládání longety s mastí, po vyndání večer kapeme Garasone, ledujeme + Brufen. Ve výtěru z ucha vyšla bakterie Pseudomonas, prý na ní tato ATB nezabírají, ale máme je dobrat. Jak se této bakterie zbavíme, když na ní nezabírají ATB? Nebo stačí Garasone? Mladší dcera (2roky) má lehce nastříklé bubínky a trochu podrážděný zvukovod, také kapeme Garasone, i když je bez bolesti (jen večer 2 kapky). Včera měla 3x lehčí průjem, může to být z této bakterie? Příští týden má být přeočkována Prevenarem, mohu jí nechat, když bude v pořádku (před 2 týdny dobrala ATB Amoksiklav na neustupující horečky, ve výtěru Str. pneumonia). Děkuji Vám moc za odpovědi. Hana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejprve je třeba dobrat nasazený Fromilid. Pokud při dalších testech ještě Pseudomonas pozitivní nález, budou s největší pravděpodobností nasazena jiná antibiotika. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: