Pseudomonas aeruginosa

prosím o radu. již zmíněné bakterie jsem měla ve výtěru ze zevního zvukovodu oboustranně. mívám také časté svědění ve zvukovodech a zda je možné, že to způsobuje pseudomona aeuriginosa. děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Boženo! je to možné, ale neřekl bych, že právě pravděpodobné. Zvukovod ucha je pro množení bakterií dosti nehostinné místo... Zkuste si uši méně čistit, s hygienou zvokovodu se to dnes často přehání (a není to k dobrému...).

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pseudomonas aeruginosa | Od: Radka | 14.7.2014 20:42
Je to možné! Po výtěru z ucha mi bylo též zjištěno, že to způsobuje Pseudomonas aeruginosa! Od jistého času trpím neustále tj. téměř jednou měsíčně na zevní záněty zvukovodu v obou uších! Poprvé to bylo v době psychického stresu! Záněty močových cest mám chronicky už od raného dětství, přidala se také infekce respiračního typu a vředovitý zánět střeva. Jsem si jistá, že pokud se to přemnoží v těle a je narušená imunita, dostane se to i do uší bez ohledu na to, zda si je čl. čistí či ne.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: