Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, má 5-měsíční dcera chytila během hospitalizace v nemocnici bakterii pseudomonas aeruginosa (v zažívacím traktu). Hospitalizována byla již začátkem ledna a stále se nedaří bakterii zlikvidovat. Naše lékařka nám doporučila probiotika, ale bakterii má dcera stále. Dnes nám byl doporučen ještě Hylak a další výěr za měsíc. Je takový postup správný? Nemůže během tak dlouhé doby tato bakterie způsobit nějaký problém?

Odpověď odborníka:

Střevní infekce se s výjimkou například těžkých forem salmonelózy antibiotiky neléčí. Antibiotika totiž dále ničí střevní mikrofloru a v případě infekčního postižení zažívacího traktu tedy situaci pouze zhoršují. Probiotika jsou prakticky jediný správný postup.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: