Pseudomonas aeruginosa

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně bakterie (alespoň myslím, že jde o bakterii) Pseudomonas aeruginosa. Dvou a půlletá dcera mojí kamarádky má pozitivní výtěr z nosu na tuto bakterii a mě by zajímalo, zda se mám nějak znepokojovat kvůli mojí stejně staré dceři, která je s ní v poměrně častém kontaktu. Moc děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

Tento typ bakterie je spíše typický např. pro infekce močových cest, dá se vyléčit bez problémů antibiotiky. Pokud jsou děti v kontaktu, může se vaše dcera kapénkovou infekcí či přímým kontaktem nakazit, ale pokud vaše dcera nemá nějakou poruchu imunity, příliš bych se neobávala.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kecy | Od: michal | 22.1.2009 09:40
Tak da se vylecit antibiotiky??? Co to je za doktorku??? Ja se presvedcil ze se neda vylecit antibiotiky a pisou to doknce uplne vsude...........
reagovat
re:kecy | Od: Kiki | 28.1.2009 08:12
Moje babička byla operována, měla několik abcesů v břišní dutině a byla přeložena na umělé dýchání jelikož to sama nezvládla, bohužel jí tato bakterie napadla a zemřela, zabírali pouze jedny antibiotika ale kdyby jich podali více, odešli by ledviny. Bohužel.
reagovat
re:kecy | Od: Jana | 24.1.2009 15:39
Pokud´ se jedná o Pseudomonas aeruginosa
a o infekci, tak se určitě antibiotikama vyléčit nedá, jen tak jednoduše. Je nutno odlišit bezvýznamnou a krátkodobou kolonizaci od infekce. Osobně bych nedoporučovala autorce dotazu, aby se její dcera nějak víc kontaktovala s nevyléčeným pacientem, a to už i jenom z toho důvůdu, že může sama přenesét infekci na vnimavého člověka. Proč neradíte i trochu logicky, tady v poradně? Když je něco infekční, i kdyby to byla virová chřipka, tak se nemá zbytečně člověk kontaktovat mimo rodinu, pokud´to není nutné, aby se nepřenášela jakákoliv infekční nemoc dále. Uvedená bakterie infekční je, ale nechcete zbytečně panikařit člověka na netu, tak mu poradíte, že o nic nejde.

reagovat
re:re:kecy | Od: kamil | 24.1.2009 16:33
Staci, kdyz si prectete naledujici varujici clanek s nazvem "Těžké infekce vyvolané bakterií Pseudomonas aeruginosa", ze tato bakterie je zatim silnejsi nez znalosti cloveka: http://www.tribune.cz/archiv/mpp/23/492

A zde primo dukaz, ze dnes rano na ni zemrela 20ileta brazilska modelka.
http://www.novinky.cz/clanek/159546-brazilske-modelce-amputace-nepomohly-zemrela-na-infekci.html

Takze nepodcenujme radsi zadnou nemoc, u deti vubec ne, at je ta nemoc jakakoli.

Vsem silny imunitni system a harmonii tela a mysli, predevsim pani MUDr. Dogosi.
Kamil

reagovat
re:re:re:kecy-pseudomonas aer. | Od: eva | 24.1.2009 20:22
Zdravím,
teď jsem vyslechla ve večer.zprávách od p.Víta /hl. hygienika /,že tato bakterie tady snad ani není !
reagovat
re:re:re:re:kecy-pseudomonas aer. | Od: Pavel | 30.6.2009 13:27
Bakterie tu neni? Mam ji asi 4 roky, antibiotika nezabiraji..posledni sance je vypestovani autovakciny: Dnes jsem byl na odber vzorku tak uvidime.
reagovat
re:re:re:re:kecy-pseudomonas aer. | Od: Jalinová Dana | 28.1.2009 23:36
Nevím co si myslet o slovech hl.hygienika, že bakterie tu není. Zřejmě žije někde jinde. Taktéž nechápu odpověď lékaře, že Pseudomanas se dá vyléčit bez problémů antibiotiky. Mám tuto bakterii už asi rok. Bohužel trvalo dost dlouho, než byla přesně diagnostikována. Nakonec to jí odhalili tak jednoduchou metodou že není k pochopení proč tato metoda nepřišla jako první. Nicméně bakterie je laboratorně potvrzena, antibiotika - údajně nejúčinnější nazabírají. Pokud by někdo věděl o zdravotním zařízení kde umí bakterii zneškodnit, prosím o krátké info.
reagovat
re:re:re:re:kecy-pseudomonas aer. | Od: Michal | 26.1.2009 00:25
ve kterých zprávách? Díky M.
reagovat
re:re:re:re:kecy-pseudomonas aer. | Od: jiřina | 24.1.2009 21:53
Nechápu názor DOKTORA!!!!!!!!Ať čtu, kde čtu, všude píší, že je to nebezpeřné a nakažlivé a hlavně téměř nevyléčitelné antibiotiky. Dnes, tz.24.1.2008 na to zemřela žena, které museli předtím amputovat nohy a ruce během jednoho měsíce!!!! Před vánocemi byla v pořádku!!!!!!!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: