Psychiatrie

Dobrý den, nevim jestli se to sem hodi ale ja už jsem opravdu zoufala. Je mi 18 let a právě dnes mi skončil 3 lety vztah s mym o rok starší přítelem. .ještě dnes jsme se videli, a on mi řekl že je unaveny a ze pojede domu. A pak sem se dozvěděla ze byl az do rána s nějakou holkou. Ona sama mo to i potvrdila. On si me všude bloknul takže ho nemůžu nijak kontaktovat. Je mi hrozne spatne a vím že to bez něj nezvladnu. A ta představa ze má nebo bude mit jinou, me zabíjí. Sem hodně citlivý člověk a vse si moc beru. Ale rozhodne vím že to nezvladnu. Prosím poradte mi jak se s tim mam vyrovnat ja opravdu nrvim :(nevydržím to takhle ...nejlepší by bylo se zabit

Odpověď odborníka:

Dobrý den Janča. Je mi líto, že jste se se svým přítelem rozešli, ale je to pro vás zkušenost a možná vás na to někam posune a věřím, že potkáte dalšího partnera, se kterým se budete šťastná. I když to tak nyní se nevypadá a cítíte se nešťastná. Já věřím že nyní prožíváte těžké období, kdy hledáte sama sebe a ještě několikrát padnete až na dno, že kterého se musíte odrazit. Jste mladá žena a máte před sebou celý život, za mě by to byla velká škoda, kdybyste si ublížil a. To se dá udělat vždy, když to bude nejhorší, ale myslím si, že vy to zvládnete a poperete se se svým životem. Věřím ve vaší vnitřní sílu a moc vám držím palce. Pokud by to bylo nesnesitelné, můžete zavolat tisnovou linku a pokud by se vaše potíže ne zlepšování do pár týdnů, doporučuji navštívit psychiatra, nemusíte se obávat, nejste žádný blázen, pouze se nyní necítíte dobře, ale to se změní. Děkuji za váš dotaz a přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
První pomoc při rozchodu | Od: Mgr. Lada Skulilová | 1.7.2016 12:22
Dobrý den, nejlépe se v těchto krizích osvědčuje hlubinná abreaktivní psychoterapie (tzv. bdělá regrese), která je schopna Vás rychle dostat z nejhoršího. I v rámci jednoho pracovního sezení s regresním terapeutem lze dosáhnout značné úlevy, zklidnění, schopnosti dál normálně "fungovat", přijetí reality a odstranění akutní psychické bolesti. Z vlastní praxe i osobní zkušenosti mohu doporučit. S pozdravem Mgr. Lada Skulilová, psycholožka terapeutka (kontakt na http://www.ulekare.cz/kdo-na-dotazy-odpovida)
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: