Psychické problémy

Vlastně nevím,na koho svůj dotaz obrátit.Původně jsem měla pocit,že se jedná o problém neurologický,ale moje dr.mě na konec poslala na psychiatrii. Problémy s krč.páteří a s tím spojené bolesti hlavy,motolice a brnění,hučení v uších,zhoršení zraku mám už více jak 10 let. Podstoupila jsem MR,RTG,všechny možné odběry a před 9 lety LP.....z toho bylo mi bylo řečeno,že výsledek sice hraniční,ohledně olg.pásů,nic méně ještě v normě a ostatní vyšetření byla v pořádku. Rehabilitovala jsem a bez tak pořád stejné projevy.....prý to nem vzdávat a nebo se s tím naučit žít. Za ty roky jsem si zvykla a brala to jako součást svého života. V listopadu 2014 se mi narodilo třetí dítě a od té doby se to všechno rapidně zhoršilo. Znovu jsem v r 2015 podstoupila MR,RTG,odběry,ORL,vyš.štítné žlázy a bylo mi řečeno,že vše o.k.ale celkově ta páteř je prostě k mému věku dost zhuntovaná a ať si prý cvičím. LP mi už dr.doporučit nechtěla,přesto,že mě do té doby všichni strašili RS....s ohledem na to,že se mi po posledním.porodu vše o 100% zhoršilo a nejsem schopná normálně fungovat. Mám celkovou slabost,na nohy se kolikrát i bojím postavit,různé pocity na omdlení,motání hlavy už na denním pořádku,brnění různých částí těla,zvláštní tlaky a brnění na pravé straně obličeje a hlavy nad uchem. Velká únava,která taky pokuď si neodpočinu vede až ke stavům na mdloby a zhoršuje motání hlavy. Mám neustále hučení v uších,zhoršený zrak. Vnitřní třes,škuby svalů. Z toho všeho deprese,že vlastně nevím oč se jedná a stavy úzkosti. Skončila jsem tedy s diagnózou psychosomatická porucha,doporučili AD a hotovo. Já věřím tomu,že strach mě dohnal k tomu,že jsem se více pak o sebe bála,více se pozorovala a bála se vážné nemoci a toho,co bude s nejmladším dítětem,pokuď by se opravdu něco dělo......je to batole,které mámu potřebuje ze všech nejvíc.Ale nevěřím tomu,že jsem na tom psychicky až tak špatně,abych si naprosto vše vsugerovala. Teď mi zjistili i zvýšený prolaktin,začal mi haprovat menstr.cyklus a opravdu mě ta RS a podobné diagnózy straší v mysli čím dál víc. AD jsem brát nezačala,ráda bych to zkusila bez nich. Myslíte,že dělám chybu ? Nebo,že bych měla znovu zkusit neurologii ? Moc se omlouvám za román,ale jsem už vážně zoufalá ! Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Lucie

Odpověď odborníka:

Antidepresiva začněte brát, jejich neužívání je velká chyba. Dnešní antidepresiva jsou zcela neškodná, pouze u pacientů stále vyvolávají jakési tabu a nedůvěru. Zhruba od roku 2000 máme na trhu velmi dobrá antidepresiva skupiny SSRI. Rovněž máte pravdu i s neurologem, měla byste ho navštívit opakovaně, v r. 2015 byly vyšetření provedeny, proto se v r. 2016 pravděpodobně dělat nebudou, ale při každém klinickém vyšetření si neurolog všimne, zda je vše v pohybu atd. v pořádku "má to tak zvaně v oku a dokáže srovnávat normu s ostatními pacienty". Opravdu důležité je pravidelné cvičení doma, správné protažení všech kloubů, páteře. Dle vašeho popisu se o příznaky RS nejedná. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Prostata Prosím, může dojít k poruše (funkce) prostaty při stimulaci přes...
  • Krvave sperma Ahoj pred 3dny se mi ve spermatu objevila krev po prve byla...
  • Velikost plodu Ráda bych se zeptala jsem 29+1 tt a dnes jsem byla u dr na...
  • Vyšší hodnoty jaterních testů Prosím Vás, psal jsem zde včera, že jsem měl...
  • Ledviny Mám dotaz ohledně manžela- bolely ho 14 dní ledviny (jednu má scvrklou...
  • Mensi trhlina v menisku Chtěl bych se zeptat jaké jsou přesné příznaky tohoto...
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Sono karotid
Články: Sono karotid
Sono karotid, Doppler nebo...
Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Články: Záněty vaječníků mohou vést k neplodnosti (II. část)
Záněty vaječníků mohou při...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergie na léky
Články: Alergie na léky
Nežádoucí reakce na léky je...
Sestavte si správný jídelníček – napoví vám potravinová pyramida
Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Články: Plané neštovice: hrozba pro některé dospělé a těhotné
Plané neštovice jsou běžným...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: