Psychické problémy???

Dobrý den, velice děkuji za Vaší službu a přeji mnoho úspěchů. K mému problému: Poslední dobou mívám nepochopitelné stavy. Začíná to nevolností, poté se přidá motání hlavy, zmatení, pocity na omdlení, bolest břicha, abnormální tlukot srdce, bolest a píchání na prsou a na plicích. Tyto jednou problémy vyústily při řízení automobilu, kdy jsem začínal cítit návaly, ale přesto jsem sedl za volant. Nakonec jsem v poslední chvíli zastavil, když už jsem skoro ztratil vědomí. Byl jsem odvezen do nemocnice, kde se mi cestou přidalo brnění rukou a nohou, brnění nosu, neskutečné pálení na plicích. Na vrátnici mi pohotová sestra dala dýchat do igelitového pytlíku. Diagnóza: Hypervetilační tetanie (bez vyšetření). Bylo mi zděleno, že se jedná o psychický problém, a že to bude časem lepší. Dostal jsem Apaurin a bežel jsem domů. Není mi jasné z jakého důvodu se u mě objevila tato nemoc, protože žádné psychické problémy nepociťuji. Ovšem záchvaty mívám čím dál častěji (už ne v tak silné formě jako když jsem byl hospitalizován), ale někdy se objevují 5-6x do týdne. Velmi často se mi to stává když si lehnu - před usnutím. Občas se mi stane, že se probudím uprostřed noci s obrovským nádechem, začne záchvat a pak nemohu tak 2 hodiny usnout. Často se budím s přeleženými rukami. Připadám si jak hypochondr. Našel jsem si něco o té nemoci, kde radí B6 + Magnesium. Už jsem vyzobal skoro celou krabičku 120ks, ale žádný efekt. Čím dál tím více začínám být přesvědčen, že se jedná o jiný, než psychický problém. Je mi 24 let a kolem 15 jsem se léčil se žaludečními problémy (jakási bakterie). Před rokem jsem měl 12 cm velký žaludeční vřed, který byl vyléčen antibiotiky. Moc děkuji za radu. Už jsem z toho zoufalý. Tomáš

Odpověď odborníka:

Podle toho, co popisujete může jít skutečně o psychiatrickou záležitost, tzv. panické ataky. V dnešní době tato nepříjemná choroba postihuje stále více lidí. nejlepší je kombinace nenávykových antidepresiv s dlouhodobější psychoterapií, kde se pacienti učí, jak zvládat tyto stavy, při kterých mají pocit že až umřou. Návštěvu lékaře neodkládejte.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: