Psychické problémy

Chtěl bych se zeptat je mi 21 let a někdy mám stavy které vám popíšu, vše začne třeba nejakými obavami něčeho se leknu třeba nějaký ošklivý myšlenky a pak jde na mě teplí nával a špatně se mi dýchá tak se snažím uklidnit ale jenomže uz je pozdě sem už v tom automaticky nechuť k jídlu a neznám spaní sice sem unavený a zívám dost často ale neusnu protože myšlenky v hlavě se mi uplne točí ...a sem jako by do sebe uzavřen moc se tím pak zabývám ale snažím se to všechno zvládnout jdu se opláchnout a snažím se na to nemyslet ...je v tom i špatná strava protože si připadám buď nafouklí nebo mam trému v břiše a zvedá se mi žaludek když mám jíst dost často nemám chuť nic dělat nejraději bych jen ležel a u dost často mam bolesti hlavy v zadní části tak si vemu něco na bolest což je Brufen a snažím se to zvládnout... pomáhají mi i léky které si kupuji tady v Angliji prodávají se bez předpisu jmenuji se Kalms pomáhají uklidnit se je to docela účinný ...neobsahují návykové látky takže to jde ... no a tím ze jsem člověk který se rad směje a baví tak to beru docela dobře ...dám si 2 pivka které mi pomůžou se uvolnit a uklidnit tak mi to pomůže zase usnout a hodit vše do normálu ...no a trvá to 2 az 4 týdny záleží jak moc to je zlí pak se to jako by zase zastaví je mi dobře no a vrací se to zase po par měsíci ale jednou de to vrátilo po roce kde to bylo mnohem těžší ale zvládl sem to zase ....léky neberu protože si říkám že nechci být závislák a sem s velké Británie kde tu dochtoři jsou docela hloupý mají na vše blbé odpovědi tak knim ani nerad chodím..tak co si o tom myslíte?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Ladislave, potíže, které máte svědčí pro stavy panické úzkosti. Je to stav, který sice není životu nebezpečný, pro vás je velmi nepříjemný a omezuje vás to v běžných aktivitách. Bylo by pro vás nejlepší, kdybyste navtěvoval psychologa, který by vám pomocí psychoterapie mohl pomoci. Vzhledem k tomu, že jste v Anglii, nevím jakou možnost k návštěvě psychologa máte. Proto bych vám doporučila knihu Jak překonat panické ataky, kterou by vám mohl někdo v ČR sehnat a poslat. Zvládnout vaše stavy jistě jde. Ve spolupráci s psychologem téměř jistě. Ve stručnosti- určitě není vhodné zahánět tyto stavy alkoholem, je od vás velmi moudré, že odmítáte i drogy.Je důležité uvědomit si, že vaše stavy vás neohrožují na životě. Mohl byste se naučit nějakou relaxační techniku, která by vám mohla pomoct v začátku, kdy ta úzkost přichází. Pokuste se naučit nevšímat si těch myšlenek- chce to nacvičit. Nechejte myšlenky, které k vám přijdou u vás jen tak pobýt, pokuste se je vůbec nehodnotit a "říct" jim že se jimi nenecháte ovlivnit. Protože víte, že se vůbec nezakládají na pravdě a chtějí vás jenom vystrašit. Když se vám toto podaří a přečkáte záchvat paniky, uvidíte, že se vám uleví a pak už budete vědět, že to jde překonat. Hodně by vám v tom pomohla už zmíněná kniha- Jak překonat panické ataky. Určitě -pokud by to jen trochu bylo možné- byste se měl domluvit na spolupráci s nějakým psychologem. Přeji hodně štěstí a sil.

Mgr. Miroslava Hruboňová
Mgr. Miroslava Hruboňová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologické poradenství Mgr. Miroslava Hruboňová

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: