Psychický stav dítěte

Dobrý den,náš syn (nyní má 19 měsíců) se narodil ve 34tt.Měl Apgar skóre 6 7 8.Prospívá dobře.Nicméně zdá se být hodně aktivní,moc neposedi,i když pěknou knížku si vydrží.prohlížet i delší dobu.Může výše Apgar skóre vypovídat o možných pozdějších problémech v oblasti psychického vývoje?Na co se můžeme u takto starého dítěte z tohoto hlediska zaměřit?Moc Vám děkuji za odpověď.S pozdravem Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš syn je ještě hodně malý a já osobně bych se přikláněla nedělat ukvapené závěry ze sníženého Apgar skóre, to vypovídá zejména o tom, že porod pravděpodobně neprobíhal úplně hladce. Máte syna a chlapci jsou prostě od přírody poněkud živější. Pokud v průběhu porodu nastala hypoxie, tedy snížená saturace kyslíkem, někdy se stává, že děti mohou trpět tzv. ADHD syndromem hyperaktivity. Pro vás to však znamená pořád to stejné zachovat klid a domácí pohodu, dávat dítěti lásku a obrnit se trpělivostí. V případě ADHD syndromu, který diagnostikuje psycholog nebo psychiatr se pak poradit o konkrétním postupu s odborníkem. Při správném přístupu to však neznamená nic děsivého a fatálního. Hezký den.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x