Psychika

Dobrý den, již léta beru antidepresiva, nejprve cipralex, po 7 letech mi byl vyměněn a nyní beru Valdoxan 2 tablety večer,ale můj stav se rapidně zhoršil, paní doktorka mi napsala nejprve zalastu,ale musela vyměnit za derin.chci se zeptat, jelikož mám stále vtíravé myšlenky, tedy spíš jednu a už hodně dlouhou dobu špatně spím je mi psychicky špatně buší mi srdce jsem napnutá, nemohu se na nic soustředit, jestli je tato kombinace vhodná a za jak dlouho může působit.Mám brát 1-1-2 a to 25 mg.Jinak chodím i na psychoterapii.Děkuji za odpověď Radka

Odpověď odborníka:

Dobrý den Těžko říci zda léčba derinem (quetiapinem ) je vhodná, jedná se o lék indikovaný na psychotické poruchy, bipolární poruchu a stavy zmatenosti ve stáří, na vtíravé myšlenky je jeho indikace sporná, ale pomoci může, i já v této indikaci léky píšu. JInak se jedná o lék nenávykový, o jeho délce podvání rozhoduje lékař. s pozdravem MUDr. Miroslav Sekot

MUDr. Miroslav Sekot
MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: