Psychika

Dobrý den,mám k Vám dotaz,začnu asi tím,že mi před dvěma lety zemřela maminka na rakovinu plic a já jsem se do poslední chvíle měla doma a starala se oní,ale pak přišel konec a já jsem se z toho skoro sesypala,ale drželi mi dvě moje děti,ale začali mi velké bolesti břicha a otíkali ruce a nohy.Doktoři ani za rok nic nenašli jen jsem brala antibiotika.Pak jsme zkusili z manželem třetí miminko a problémy byli pryč,ani doktoři nechápali.Teď je Samíček na světě,jsou mu tři měsíce a problémy jsou zpátky,zjistila jsem,že sestra na kterou jsem se potom upla není taková za jakou jsem jí měla a nejspíš půjde do vězení.Je pro mě těžké se se vším vyrovnat,připadám si jako blázen,když nikam jedeme jsem v pohodě,ale když jsem doma tak mám celý den průjem a strašně mi to vyčerpává.Děkuji Vám moc za odpověď,myslíte si,že to může být psychické a nebo něco horšího.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš život vám poslední dobou přinesl významnou psychickou zátěž, ale také radost v podobě dětátka. Zkuste navštívit ve volném čase psychologa, který vám pomůže naučit se nějaké relaxační nebo meditační postupy, které by přispěly k zlepšení vaší psychiky a naučily vás odpočívat a relaxovat - být více v pohodě. Jistě si to po velkém vypětí a napětí v rodině zasloužíte. Pokud máte i nějaké psychické nezpracované problémy (třeba se sestorou), pohovořte si s psychologem i o této problematice, dobrá je také metoda eft (technika emoční svobody). Průjmy mohou být nejspíše psychogenní (zaviněné psychikou),ale přesto bych si došla ještě k vašemu obvodnímu lékaři na základní vyšetření vašeho stavu, abyste něco nezanedbala, ale věřím, že vše bude OK. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: