Psychika

Můj problém nastal náhle minulá rok v říjnu po operaci močové trubice. Přišla z ničeho nic úzkost, nechuť k ničemu. Zkoušela jsem hledat všudemožně pomoc. Docházela jsem k psycholožce, ale mělo to spíš opačný efekt, po každé návštěvě jsem byla víc rozhozená. Po dvou měsících jsem to již sama nezvládla a nechala si předepsat Itakem. Po nějaké době začal působit a dalo se to o hodně líp překonat. Ovšem, věřila jsem tomu, že to budu brát, bude se to lepšit a pak budu moci vysadit, jelikož bychom výhledově do 2 let chtěli miminko. Nicméně tyto stavy se občas dost vrací. Mám špatné myšlenky, co by kdyby... bojím se abych neudělala nějakou hloupost, mám sevřeno na hrudi. Děsí mě, aby se u mě nezačala projevovat nějaká porucha. Dá se vůbec psychika vyléčit, aby člověk mohl žít plnohodnotný život? Zatím všude čtu, že člověk střídá léky již několik let :( Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ráda bych vám napsala, že psychické obtíže se dají velmi dobře zvládnout s pomocí kvalitní psychoterapie nebo s pomocí kombinace psychoterapie a psychiatrické léčby. Obtíž je spíše v tom najít toho správného odborníka, neboť každý z nás pracuje jiným způsobem. Také každému pacientovi vyhovuje něco jiného. Nevzdávejte to a zkuste ještě nějakého odborníka oslovit. Doporučovala bych ve vašem případě raději psychoterapeuta. Vybírejte dle toho, zda se v jeho přítomnosti cítíte bezpečně a zda mu věříte. Než zvolíte pročtěte si také internetové stránky, kde dotyčný odborník prezentuje svoje služby i to vám může napovědět. Držím palce.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: