Psychika a bolesti zad

Dobrý den deset let se potýkám se svalovou disbalancí v oblasti zad pracovala jsem jako švadlena. Pro časté bolesti jsem se nakonec dostala k psychiatrovy, kde se léčím již deset let a užívám seropram 20mg. Byla jsem docela v pohodě a před půl rokem jsem začala cvičit kalanetiku, která mi vyhovovala a neměla jsem ani bolesti zad. Před měsícem jsem ale v předklonu zvedla 25kg přepravku čímž jsem si spůsobyla uplné stažení svalů krku a hrudní páteře. Problém je vtom že zrovna vten samý den jsem začala užívat subitramin na snížení váhy. Jelikož mi nezabraly obstřiky ani kapačky, svaly jsou stále staženy a dosti bolestivé i v klidu, chtěla bych se zeptat jestli jsem si těmito prášky nezpůsobyla nějaký vedlejší učinek, který se mi vrazil do zad, nebo to stím nemá nic společného a chce to jen pořádně namasírovat. Za odpovědˇ děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Miroslavo! Předně, sibutramin je nově v celé EU zakázaný a byl i před měsícem... Doporučuji léčbu přerušit a raději zkusit změnu životosprávy (určitou náhradou by Vám mohl být preparát Allí z lékárny). Užívání preparátů na zhubnutí vede často k jojo efektu, nebo-ť hubnete snadno a nemusíte pracovat na své životosprávě. K bolestem : Doporučuji začít rehabilitací. Kontraktury (svalové "staženiny") je třeba uvolnit a rozmasírovat. Mimo klasického RHB lékaře a fyzioterapeuta by Vám mohl velmi pomoct chiropraktik (to je lékař, co umí "lupnout"). Velmi vhodné by pro Vás bylo cvičení klasické (hatha) jógy.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: