Psychika a nebo?

Paní doktorko Hlavačková-děkuji za rychlou odpověď.Je mi jasné,že lumbální punkci budu muset zřejmě absolvovat/jen -vzhledem k tomu,že jsem měla docela slušnou dávku kortikoidů ,které jsem vysadila před cca 3 týdny,měl by být asi odstup-aby výsledek nebyl zkreslený-pokud jsem to tedy vyčetla správně/.Absolvovala jsem dnes ještě rtg pateře /ten popis ,který jsem zmínila v dotazu byl sedum let starý/ a výsledek je -kyfotický zvrat lordosy,snížené meziobratlové prostory C4-7 s předními zobákovitými osteofyty a lemy na proc. uncinati,v předklonu a záklonu se lordosa rozvíjí velmi mírně a zůstává blok C4-7,osteochondrosa disků C4-7,def. spondylosa a unkovertebrální spondylarhrosa.Pokusila jsem se snímky připojit.Mohlo by to být příčinou nebo částečnou příčinou "stavu beztíže" a na omdlení a závratí ?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Z rentgenového snímku nelze plně soudit zda může být zdrojem poruchy rovnováhy, ale být to tak může. Vždy je ovšem třeba RTG snímek hodnotit v kontextu s klinickým nálezem na krční páteři. RTG nález nemusí korelovat s obtížemi pacienta, pacienti s těžkým rtg nálezem nemusí mít žádné obtíže a naopak.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: