Psychika narušena nenáviděnou osobou

Dobrý den, Možná se Vám bude zdát můj problém ze začátku trochu nepodstatný, tedy mě samotné to tak přišlo, dokud nezačaly zdravotní problémy. Měla jsem problémy jako každý jiný-semtam hádka atak.. Ale s novým přítelem jsem narazila. Jeho bývalá přítelkyně, která sama mi přijde narušená a to velice byla zvyklá svého přítele využívat k sexu po čtyři roky a měnit často partnery aby si vyřešila své komplexy a předvádět se nahá v barech a po internetu, některé dívky moc ráda snižovala a psychicky deptala prostě byla zvyklá jak ona říká-Vyhrávat.. Nejdříve mi sváděla nového přítele za mými zády on si to nechal ovšem líbit, jelikož si mnou nebyl jistý předtím vydržel jen s ní. Ovšem dozvěděla jsem se to o svých narozeninách byla jsem z toho mimo jelikož můj ex přítel mně využíval, vše mi zakazova a přehnaně mne hlídal a nutil k sexu i přes mé zdravotní problémy proto jsem mu odešla s jiným a jiný mě podváděl se svoji ex, prý ale k žádnému sexu nedošlo ale ty sms a chat říkaly něco jinýho. Slíbil že to už neudělá ale marně, vše vyvrcholilo když jsme se velice pohádali jelikož jsem i já jezdila ke svému ex pro útěchu které jsem se nedočkala..poté se to uklidnilo..ale ona nepřestávala ačkoliv jsem jí mohla psát tolikrát at nás nechá být..ke všemu jsem narazila na její nahé fotky na amaterské pornostránky a videa jak masturbuje a jak provozuje orál s mým přítelem..časem jsme se dost hádali ona furt musela psát bylo to šílený, strašně se snažila vecpat mezi nás..nakonec jsme se dozvěděli že je těhotná, hrozné caviky okolo otcovství ted už pravda je venku že to není mého přítele...Ale i přesto na mě se odrážely údery ze strany mého ex a jeho ex a ovšem i jejich přátel, ani do vlaku jsem skoro nemohla nastoupit jelikož si všichni na mne ukazovali a furt. Bylo toho daleko ještě víc ale to by bylo na mooc dlouho.. Chci jen říct že tu holku jen vidím zvýší se mi tlak, zamotá a rozbolí hlava skoro až na omdlení udělá se mi zle od žaludku někdy kvůli tomu ani jíst nemůžu a cítím bolest v nohou, nebo stáčí jen na ni myslet nebo aby mi psala. Dokonce jsem už i zvracela..Vidím ji všude po přítelově bytě...I ty její věci skrz které byly dohady jak jí je máme vrátit, všude po bytě jsem nacházela nejen její věci ale i erotické pomůcky a málo jich nebylo..Problémy s psychikou mám už od dětství kvůli nenávisti k matce ale nejvíce se to projevilo potom co se mi před očima zabil můj první přítel..Dříve jsem měla problémy s pokusy o sebevraždu ovšem to už je za mnou ale všechno to na mě dost zanechalo...ne že bych někdy nepřemýšlela, že bych to skončila, ale když jednou uvidíte někoho kdo to udělá jakoby jste si víc vážily života..Furt jsem v chaosu a dusí mě to Předem děkuji i o snahu mi pomoci či poradit

Odpověď odborníka:

Dobrý večer. Vaše prožitky by, mám pocit, vystačily na několik lidských příběhů, asi nebude snadné, aby se ve Vašem nitru podařilo obnovit cosi jako důvěru v lidské dobro, důstojnost, vzájemnou úctu..Jste mladá žena, máte plné právo na pdporu ze strany starších lidí, kteří by Vám dokázali vytvořit bezpečné prostředí- ale jen na Vás záleží, zda a komu v tomto směru "dáte šanci". Neznám prostředí, v němž žijete, Vaši práci, Vaši rodinu. Praktický lékař, u něhož jste registrovaná, by Vám jistě dokázal pomoci, pokud byste měla zájem o psychoterapii. Měla by být vedena citlivě, tak, abyste nebyla zbytečně zraňována..Pokuste se, moc prosím, se svým lékařem pohovořit alespoň trochu tak otevřeně, jako jste to udělala pro poradnu..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: