Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2220 výsledků]

Padání vlasů

| Dotaz od: Dagmar

Chtěla bych se poradit kvůli léku, který dostala dcera. Dceři je 24 let a asi v březnu se dostala do ordinace psychiatra ( škola, zaměstnání při škole...). Dostala lék Cipralex...

Paní Dagmar, osobně se domnívám, že dceři nemusí padat vlasy kvůli Cipralexu, ale třeba kvůli stresu, který prožila. Sama jsem nejen praktický lékař, ale i dermatolog a příčn...

 

Sexuální orientace

| Dotaz od: gad

Prosím vás o názor Je mi 17 let a stále nevím svojí sexualní orientaci za svůj život sem měl několkrát sex s holkou a holky mě pořád vzrušují a zamilovávám se do holek ale...

Děkuji za projevenou důvěru. Je mi jasné, že toto je hodně citlivé téma. Z toho co popisujete je ale patrné, že o dívky máte mnohem větší sexuální zájem než o muže. To, že se...

Ovlivnění účinku antidepresiv

| Dotaz od: Jaroslav

Mám na vás velkou prosbu, a zároveň dotaz, může v případě, když užívám cipralex 20 mg/ml tedy 10 kapek saunování snížit účinek, vzhledem k detoxikaci, kterou sauna oplývá...

Biologický poločas escitalopramu je víc jak jeden den. Jakákoli aktivita, která zrychluje metabolismus tako zrychluje i vylučování léků, které se metabolizují v játrech. Aby...

Znásilnění

| Dotaz od: petra

Stalo se že moji ceru sepokusil znasilnit muž byly jsme vyslichaní i dcera poprvé bez psychologa ten den co se to stalo a pak později o par dní s psychologem ten muž není...

Každá taková situace se posuzuje individuálně a to, že agresora soud neuznal pro vazbu není neobvyklé. Oběti znásilnění mohou být traumatizované. Psychické trauma se může...

Úzkosti

| Dotaz od: Katka

Od července tohoto roku mě zasáhly záchvaty úzkosti, které se týkají zejména mého zdraví a teprve necelý týden na ně beru antidepresiva ( Escitalopram Mylan) a večer tabletu...

Pokud v současné době převládají úzkosti, bylo potřeba ještě upravit léčbu a přidat malou dávku anxiolytika. Pokud máte Neurol 0,25 mg, je možné navýšit večerní dávku na 0,5 mg...

Rozvod

| Dotaz od: Michaela

Od roku 2014 jsem rozvedená a nevím si rady. Můj rozvod začal tím že jsem přepsala firmu na manžela od té doby se ke mně choval sprostě a došlo i s jeho strany k napadení...

Těžko říci, co se děje v hlavě druhého člověka. Často se lidí nevyznají ani sami v sobě, jak se pak mají vyznat v chování druhých. Doporučuji Vám určit si priority ve svém...

Deprese

| Dotaz od: Terezie

Chtěla bych se zeptat na na nějaké prášky na depresi. Nevím, zda ji trpím, ale jsem neustále, prakticky každý den nehorázně unavená, po škole bych nejradši přišla domů a šla...

Slečno Terezo, je vidět, že jste zodpovědný člověk, kterému záleží na jeho zdraví. Je moc dobře, že jste napsala, můžete si tak ujasnit, co prožíváte. Myslím, že podobné...

Nervozita

| Dotaz od: Kristýna

Mám problém. Když mě někdo osloví a začne vtipkovat, začínám být nervózní a škubu sebou v obličeji a sklonim hlavu dolů k zemi. Je mi to opravdu nepříjemné. Trvá to už od...

Pokud Váš dotaz směřuje k tomu, jak s nervozitou v kontaktu s druhými lidmi pracovat, máme možnost navštěvovat kurzy prezentačních dovedností či spolupracovat s psychologem...

Poruchy paměti

| Dotaz od: K.

Jsem studentka, 22 let. Už zhruba rok mě trápí problémy s pamětí a koncentrací. Upozorňuje mě na to i mé okolí, když opakovaně nevím, co mi kdo říkal nebo na čem jsme se...

K., myslím, že primárně nepůjde o poruchu paměti. Je za tím jiný problém- míváte úzkosti? spíte dobře? baví vás škola? nejste v neustálém stresu, že něco nezvládnete?? Nebaví...

Deprese

| Dotaz od: Jarka

7 let beru Cipralex. S přítelem jsme chtěli druhé miminko a po konzultaci s psychiatričkou jsem před otěhotněním snížila dávku na 1/2 tablety a postupně jsem jí brala ob den až...

Pro Vaše miminko bylo důležité, že jste v době těhotenství netrpěla depresemi. Deprese vyvolávají v těle reakce, které by pro něho byly daleko horší než malá dávka AD. V...

Psychika

| Dotaz od: Vera

Psychiatrie,psychologie: Dobry den, pane doktore. Nevim uz moc co mam se sebou a svymi myslenkami delat. Od te doby co jsem na materske porad muze prudim, ze bych moc chtela mit...

Zdravím Věro, váš stav opravdu není něco šíleného či mimořádného, opravdu taková porucha psychiky je prakticky velmi častá, takže se tím tak až netrapte a nebojte že zblázníte...

Homosexualita

| Dotaz od: Milan

Obracím se na vás v situaci která je pro mě asi nejhorší které jsem v životě čelil moje dívka se mi před pár dny svěřila s tím že ji nepřitahují muži ale ženy což pro mě byla...

Sexuální orientace je vrozená, někdy trvá, než si člověk zcela připustí svou orientaci, která není společností brána jako "norma". Doporučuji Vám vyhledat pro sebe...

Stres

| Dotaz od: Dominik

Jsem student a mám problém se stresem, který mě delší dobu už likviduje já se snažím proti němu postavit ale nejde to klepou se mi furt ruce ne nějak moc ale vadí mi to hlavně...

Je mi moc líto, co zažíváte. Takto na dálku je obtížné určit příčinu potíži i způsob jejich zvládnutí. Kromě konzultací u klinického psychologa nebo psychoterapeuta, kde se...

Panická ataka

| Dotaz od: Sofie

Prosím Vás o radu.Je mi 17 a poslední 2 měsíce mě trápí bušení srdce jakoby v krku.Děje se to jenom když usínám a doprovází to hučení v uších,třes v nohách,sucho v krku ,návaly...

Sofie, dle popisu a vyšetření, které vyšly negativně, to vypadá spíše jako panická ataka. Ale samozřejmě nejdříve je nutné vyloučit jiné interní příčiny, čili praktického...

Už to bude 5mesicu co jsem odešla od přítele, po měsíci mi začal dost chybět, psala jsem mu pořád jak ho chci zpět, on už mě ale nechce, odstěhovala jsem se z vesnice kde...

Takové stavy po rozchodu mohou být dost normální. Zjevně ale celou situaci prožíváte dost intenzivně. Možná by tedy bylo dobré za někým zajít a moci o celé situaci mluvit. A...

Lék na uklidnění

| Dotaz od: Lucie

Ráda bych se zeptala zda jsou nejake uklidneni nervove soustavy bez predpisu.Rozcili me kazda malickost,staci kdyz mi pritel jen neco rekne nebo me se neco nelibi okamzite...

Zdravím Lucie... ano, jsou volně prodejné léky s takovým účinkem... pokud vím tak si lidé chválí lék s obsahem Kozlíku lékařského na takové uklidnění a zlepšení spánku...

Rychlý tep

| Dotaz od: Jaroslav

Chtěl bych znát Váš názor. Nevím kde začít, aby to znělo srozumitelně. Ráno vstanu - puls 80, drží se. Od odpoledne do večera mám 115 - 130, poté spadne 90 a prostě neustále...

Je potřeba vyčkat na výsledky vyšetření srdce. Bude-li vše v pořádku, pak jsou Vaše obtíže s největší pravděpodobností psychického rázu. Z toho, jak popisujete své obtíže, je...

Obava z chození

| Dotaz od: Martin

:) ted mi bylo 17 let :/ konečně jsem potkal holku (15) která je naprosto super :) už se spolu jakože taháme,ale není to ještě uplně chodění a z pravího chodění se bojím...

Martine, doporučuji Vám zatím se s přítelkyní poznávat, zažívat spolu různé situace a různé aktivity - sport, kultura atd. Buďte při tom svůj a buďte přirozený, na nic si...

Bisexalita?

| Dotaz od: Vít

Je mi 15 let. Nevím jestli jsem bi,hetero nebo gay. Prosím vás poraďte mi. Začnu od znovu. Masturbuji již od školy (nehonil jsem si ho, uspokojil jsem se dost zvláštním způsobem...

Víte. Jestli správně rozumím, tíží Vás, že nevíte, jestli Vás vzrušují muži, ženy, nebo obě pohlaví. Bohužel to na dálku neumím posoudit. Možná by to nešlo ani po osobním...

Erekce

| Dotaz od: Ales

Je mi 21 let a mám takovou prosbu nevíte mě z pritelkynibkdyz jsme u příbuzných se zvedne přirození nevite jak se toho zbavit

Toto je zcela normální reakce muže na atraktivní ženu. Erekce by měla po určité době zcela sama opadnout.

Kolísavý tlak

| Dotaz od: Iv

Jsem již měsíc na neschopence, často mívám zvýšený tlak i 150/100, ale jen k večeru a až tak za 2 h se postupně sníží na třeba 125/85, ráno a dopo mám 114/77 apod,u p. doktorky...

Pokud jste byla vyšetřena- Holter, EKG apod. v normě, je opravdu možné, že obtíže jsou psychického rázu. Prokonzultujte obtíže s psychiatrem, jak je domluveno, uvidíte, co Vám...

Orgasmus

| Dotaz od: Misa | z mobilní aplikace

Je normální, že po orgasmu mám smíšené pocity. Většinou se mi potom sex zhnusí a i dotyk přítele. Nechci nějak náš vztah ohrozit ale přítele dosti děsí že po pohlavním styku...

Míšo. V průběhu sexuálního aktu dochází k fyziologickým změnám, které můžou vyvolat i nepříjemné pocity. Je dobré si uvědomit, že lidský nervový systém je složitý mechanismus...

Panicka porucha

| Dotaz od: alica | z mobilní aplikace

Moze panicka porucha s prizbakmi napr.( rychly tep,preskakovanie srdca,pocit ze nemozem dychat,potenie,tras tela,obrovsky strach zo smrti)ma nejako ohrozit na zivote alebo pri...

Pokud jste jinak zdravá a máte tedy i v srdce v pořádku, je ta možnost velmi malá, nebojte. Držím Vám palce, ať nemoc porazíte;-) S pozdravem, MUDr. Klímová

Už 5 let mám problém s depresema .. Teď jsem rok a půl s mým přítelem .. půl roku spolu bydlíme a 5 měsícu jsem těhotná. Chvíli jsem se neřezala ale znova jsem začala přítel je...

Vaše potíže je potřeba řešit. To, že jste sem napsala svůj dotaz, je vidět, že se nevzdáváte. Doporučovala bych Vám se obrátit na Krizové centrum. Když jim popíšete své obtíže...

Psychika

| Dotaz od: Lenka

Mám o 8 let staršího bratra který si v dětství prošel složitým obdobím kdy mu (nám) umřel sourozenec a velmi těžce to nesl. Od puberty se začalo jeho chování zhoršovat a postune...

Velmi pravděpodobně se jedná o emočně nestabilní poruchu osobnosti.Váš bratr potřebuje léčení psychiatrem.Problém je v tom,že jde o akt dobrovolný,tedy musí sám chtít se léčit a...

11 dní jsem užíval Citalec 20 mg. Nyní jsem ho vysadil protože mi po něm bylo o hodně hůř - úzkostné stavy. Vysadil jsem ho najednou. Nyní pozoruji snížení tělesné teploty...

Štěpáne, Citalec by se měl vysazovat pozvolna, neboť hrozí syndrom z náhlého vysazení (závratě, bolení hlavy, úzkosti, poruchy spánku..., příznaky jsou většinou mírné). Někdy po...

Změny nálad

| Dotaz od: Lenka

V posledním roce mě trápí změny nálad, deprese (až k pláči), nervozita, stres při každodenní činnostech (který si jakoby vytvářím zbytečně sama), pocit nejistoty z budoucnosti...

Jsem moc ráda za váš dotaz. Problémy, které uvádíte, se mohou týkat možná mnohem více mladých žen, než by se zdálo. Je velice dobře, že dbáte na svoje zdraví- cvičíte, jíte...

Sny

| Dotaz od: Alexandra

Píšem Vám pretože potrebujem vysvetliť jeden sen, ktorý mi vŕta hlavou. Snívalo sa mi o zuboch pred týždňom. Najskôr sa mi knísali a odlomila sa mi časť zubu. Nevidela som ho...

Jako psycholog Vám výklad snů jako najdete na u věštců a kartářek nedám. Naopak si přečtením výkladu můžete nepříjemnost zařídit sama (v psychologii se hovoří o sebenaplňujícím...

Problémy v manželství

| Dotaz od: Pavla

Po 24 letech manželství sem si všimla,hlavne na dovolene,ze manžel dost vizivave kouká ženám do intimních mist.Treba,kdyz jsme někde na jidle a žena má upnute kratasy nebo...

To je určitě hodně nepříjemná situace, ve které se těžko radí. Jednak toto chování může být do nějaké míry u muže v tomto věku normální, a může být i celkem nevinné, ale...

Škrábání od dítěte

| Dotaz od: Kristyna

Mám dotaz ohledně moji jeden a půl lete dcerušku. Už nějakou dobu nás s manželem, ale i prarodiče kouse, škrábe a taha za vlasy. Nic nepomáhá, domluva ani plácnuti přes ruku či...

Děkuji za Váš dotaz. Určitě bych se pokusila vyloučit i jiné příčiny, např. jedla něco, co jí způsobuje takto nepříjemné pocity a neumí to dát jinak najevo, má na sobě...

[nalezeno 2220 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: