Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2417 výsledků]

Měla bych takový dotaz špatně se to popisuje ale když třeba hodně brecim tak při nadechovani mi chrčí v hrdle jakoby se mi zuzilo hrdlo a nemohu pořádně popadnout dech. Stalo se...

Moniko, to se někdy při ustavičném pláči může stát, že přejde až do zalykání, hysterie. Projeví se to pak tak, že nemůžete popadnout dech. Může dojít až ke ztrátě vědomí. Je...

 

Závislost na tramalu

| Dotaz od: Ludvík

Chtěl bych poprosit o radu jak se zbavit závislosti na tramalu. Tři roky jsem bral tramal na bolest zad,teď jsem půl roku po operaci bederní ploténky bolesti už mám malé ale bez...

Ludvíku, nejlépe uděláte, pokud svou závislost zkonzultujete s psychiatrem, který Vám může předepsat léky, které pomohou překlenout těžké období odvykání, podpoří psychoterapií...

Únava a poruchy vidění

| Dotaz od: Naďa

Mám problém s viděním. Když se podívám na nebe nebo na bílou zeť, vidím taková drobná světýlka, které se objevují a zase mizí. Také když se podívám na nějaký obraz, např...

Paní Naďo, spíše mi přijde, že můžete být unavená a přepracovaná. Ano, může to být ze stresu a únavy, aby jste měla ale jistotu, tak Vám doporučuji také oční vyšetření. Nádor...

Únava

| Dotaz od: Lenka | z mobilní aplikace

Prosím vas o radu uz asi rok mam dychaci obtize,stale se zadychavam a to i v necinosti.Dale se pridala bolest v podpazdi a prsou,doktorka mi prohmatala podpazdi a pry tam nic...

Je možné, že se nějaká potíž najde později, ale též je možné, že je vše dáno poruchou imunitního systému, kdy jste přecházela chřipky. Potíže s páteří je jedna věc a ty další...

Smíšené psychické obtíže

| Dotaz od: Natálie

Chtěla bych se zeptat už nějakou dobu mám pocit smutku, dlouho u ničeho nevydržím, protože mi najednou dojde že na to nemám tak se rozbrečím. Nechce se mi vstávat, zhoršila...

Natálie, pokud je to možné, tak se svěřte rodičům a proberte společně, co byste mohli udělat. Můžete jít společně na rodinnou psychoterapii, do pedagogicko-psychologické poradny...

Na spodní části jazyka jsem si všiml po zavádění zuby výrazně vystouplé žilky, je to takhle nadměrně normální? Nemůže se jednat o nejakou infekci? Dekuji za odpoved, viz foto.

Nezdá se mi vystouplá viditelná žíla jazyka abnormální, určitě se nejedná o žádnou infekci, ta by se projevovala jinak. Nemějte obavy, s pozdravem MUDr. Obrová.

Červenání tváří

| Dotaz od: Petr

Nedavno jsem se docetl, ze tzv. flush syndrome (nahle kratkodobe zcervenani v oblasti hlavy) muze mit velmi zavazne priciny (zejemna me znepokojily carcinoidy...) Cervenani...

Pane Petře, nemyslím si, že by se u Vás jednalo o flush syndrom v důsledku nádorového bujení. Vzhledem k tomu, že jak píšete, tak červenání pozorujete odjakživa, tak spíš se...

Mám pocit nedostatku kyslíku

| Dotaz od: Iveta

Můžete mi dát radu ? Trvá to přes rok , zadýchávám se v sedě , při jakém koliv pohybu , přes den , ale i v noci mě zbudí stav , kdy mám pocit že mi někdo drží polštář na...

Vzhledem k tomu, že organická příčina nemoci byla vyloučená, je na místě zvážit psychosomatický problém, kde typicky se ataky dušnosti mohou spojovat s panickou poruchou, či...

Sebepoškozování u dítěte

| Dotaz od: Klaudia

Mám problém s moji desetiletou dcerou. Okusuje si nehty, štípe se prstama do kůže (ruce,nohy,tvář) a co mě teď doopravdy vyděsilo,tak jsi pravítkem udělala ošklivé krvavé rány...

Paní Klaudio, je otázkou, proč se dcera takto sebepoškozuje. Jestli je to z nudy, jestli je nějakým způsobem frustrovaná, ve stresu. Bylo by vhodné, když se to bude opakovat...

Vážený/á MuDr. Mám psychické problémy a proto užívám léky Archofan a Elipy. Po stránce psychické jsem v pohodě, ale jsem ztratila totální chuť na sex....až to ústí skoro k...

U řady psychoaktivních léků je nežádoucím účinkem léčby právě ztráta sexuální chutě, určitě ale lze volit takovou kombinaci přípravků, kde tento NÚ léčby bude minimální či vůbec...

Napětí a stres

| Dotaz od: Eva

Chtěla bych se zeptat co to znamená když sem v napětím a ve středu tak mě se nafoukne břicho a stvořené a bolí to pod břichem jako kdybych měla kámen tvrdej a pak se mi i špatně...

Paní Evo, zřejmě máte v důsledku stresu zažívací obtíže, možná zvýšenou plynatost, reflux kyselého žaludečního obsahu a jste unavenější a máte i další obtíže. Bylo by vhodné...

Úzkost

| Dotaz od: Jan | z mobilní aplikace

Nyní mám zkouškové období a velmi špatně ho psychicky snaším, poslední dobou se mi dostavují stavy úzkosti, depresí, například že nemůžu vůbec nic dělat jenom sedím a například...

Jane, tyto stavy jsou v období stresu poměrně časté. Asi bych to zatím zkusila řešit pouze na bazi bylinkových čajů proti stresu a úzkosti, případně volně prodejný...

Soustředění

| Dotaz od: Iva

Za nedlouho budeme psát zápočtový test ze zbraní (zákony, ale i technickou stránku zbraní a střeliva). Ten test musím složit, je jedním ze základních předmětů mé specializace v...

Lze využít jako podpůrný prostředek jakýkoli preparát z lékárny. Z bylinných preparátů jsou vhodné s obsahem gingo biloby nebo nějakého adaptogenu - ženšenu apod. Vhodný je...

Přítel jde někdy cítit alkoholem i přesto že nic nepil, je to spíše takovy pivní kvasinkový zapach než acetonový. Stává se to po delším pracovním dni a když déle nejí. Někdy...

Je málo pravděpodobné, v případě že je pacient cítit alkoholem, chová se jako pod vlivem alkoholu, aby alkohol nepožil. Kupte si domácí dechový tester a použijte ho na...

Porucha soustředění

| Dotaz od: františek

..už dlohou dobu se nedokážu soustředit...je to takové to když sedíte a najednou se někam zadíváte a jste duchem nepřítomný...nedokážu se vůbec soustředit...zapomínám slova...

Dobý den, dle popisovaných obtíží bych Vám doporučila navštívit psychoterapeutickou poradnu.Je potřeba s Vámi dohledat počátky Vašich obtíží a zaměřit se na případné...

Chci se zeptat ohledně normální prohlídky u doktora je mi 14 let a měl jsem marihuanu.. můžou mi zjistit THC když to je jen normální 14letá prohlídka? Strašně se bojím...

Petře, myslím, že nemusíte mít obavy. Váš pediatr Vám při běžné prohlídce nebude provádět odběry na drogy. Pokud ovšem nepřijdete pod účinkem drogy na odběr, pokud tedy drogu...

Strach a neochota se léčit

| Dotaz od: Kateřina

Předešlý dotaz pro spojitost: můj přítel má hrozne bolesti zubů,které trvají už několik měsíců. Bohužel k zubaři ho nikdo nedostane,má něco jako fobii ze zubaře. Má davici...

Každý člověk má své strachy, či strašáky, a záleží na každém, jestli je umí přijmout, zpracovat, postavit se jim .... Další otázkou je, zda Váš přítel se sám chce nejen léčit...

Pocit na zvracení

| Dotaz od: Lucie

Trápí mě několikrát do týdne ranní nevolnost - pocit na zvracení, bolesti v podbrisku, občas i neco vyzvracim (po vetsinou jen syte žlutá tekutina a nebo kdyz neco po ránu...

Slečno Lucie, důrazně bych Vám doporučila navštívit psychologa nebo psychiatra, který by Vám pomohl s odvykáním na konopí. Možná máte stále nějaký vnitřní stres, který tlumíte...

Atrofie hymenu

| Dotaz od: Iva

Už Vám musím připadat jako naprostý “negramot”, ale co je to atrofická změna. Už jsem to několikrát slyšela, a teď mi z Vaší konzultační ambulance přišla odpověď, a je tam...

Paní Ivo, atrofie znamená zmenšení, (svraštění) normálně vyvinuté tkáně. Není to zhoršení stavu, tkáň je stále stejnou tkání, pouze buňky mohou být menší. S pozdravem MUDr. Obrová.

. Chci se zeptat už 10 dní mám pocit na zvraceni jako bych se neustále něčeho bála a zacnu se klepat . Take mě pali žáha když si vezmu prášek na uklidnění pomůže mi to .. také...

Marie, dle Vašeho popisu mi to přijde, že by obtíže mohly být způsobeny psychikou, stresem po rozchodu. Nemyslím si, že by se u Vás jednalo o nějakou vážnou chorobu. Určitě ale...

Neléčená úzkost

| Dotaz od: Student

Potřeboval bych se zeptat na jednu věc se kterou se zdráhám jít za svou obv. lékařkou. Můj problém se týká břicha, nicm. krátký pohled do anamnézy - trpím posttraumatickou...

Zdravím vás, každá vážnější náhlá břišní příhoda má takové bolesti, že se do nemocnice doplazíte dobrovolně i po čtyřech, protože se to nedá vydržet, takže pokud žádné...

Bušení srdce

| Dotaz od: Sabina

Je me 19let a asi od kvetna me trápí pocit na omdleni mam tlak v hlavě začne me hrozne busit srdce .Bušení srdce neni pravidlem,to jen občas ale tlak v hlavě a pocit na omdleni...

Paní Sabino, nejste poslední dobou pod tlakem nebo větším stresem? Bušení srdce, pocit na omdlení by mohly být projevy stresu či nízkého tlaku. Doporučila bych Vám nechat se...

Zvýšená potřeba spánku

| Dotaz od: Edita

Prosím Vás, može byť veľká potreba spánku príznakom nejakej choroby? Mám 50 rokov, som zamestnaná, keď nejdem do práce, viem spať aj 12 hodín, s dvoma prestávkami na wc. Krvné...

Zvýšená potřeba spánku může být projevem tzv. neorganické hypersomnie. Patří sem zvýšená potřeba spánku, denní ospalost, případně problematické a dlouhé probouzení, kdy člověk...

Bušení srdce

| Dotaz od: Anna

Je mi 16 let a už několik měsíců me trápí neprijemne bušení srdce a když se chci nadechnout, tak nemůžu uplne, jakoby se nadechnout tak jak potrebuju. Když jdu treba spat, tak...

Slečno Aničko, dle popisovaných obtíží mi připadá, že jste hlavně ve stresu a máte těžké období. Pak je člověk i senzitivnější k podnětům, kterých by si jinak nevšiml. Vzhledem...

Je mi 53 let, už od mládí trpím špatnou orientací v terénu. Autem můžu jet jenom tam, kde to znám zpaměti a nezvládám delší trasy, chvíli si cestu pamatuji a jedu dobře, potom...

Co se orientace v neznámém prostředí týče, pokud je toto problém, kterým trpíte celý život, nejspíše se s tím nyní již nebude dát nic udělat, každý máme nějaký svůj vnitřní...

Antidepresiva

| Dotaz od: Jamborova

Beru Itakem 11 tydnu a pri potizich Rivotril, ale uz jsem si ho nemusela dlouho vzit. Citim se dobre. Ale, kdyz mam menstruaci tak mam uzkosti. Jakmile to skonci, tak je to zase...

Samozřejmě hormonální změny mají na psychiku výrazný vliv, takže při těch potížích si ten Rivotril přidejte nebo ještě se dá i změnit lék Itakem ze jiný, ale každý lék působí...

Špatný zlozvyk

| Dotaz od: Iva

Potřebuji se zbavit špatného zlozvyku. Moje oblíbené místečko, kde se v klidu mohu učit je postel. Od ručních poznámek, práce na PC a čtení, prostě postel je nejlepší místo, kde...

Paní Ivo, zkuste si pořídit třeba nějaký mačkací míček nebo jiný předmět, kterým byste se mohla zaměstnat. Je pro Vás evidentně obtížnější vydržet s koncentrací, zkuste se učit...

Přechodné motání hlavy

| Dotaz od: Vaclav

Dneska kolem 2:15 hodiny me něco zbudilo když jsem vstal z postele zamotala se mi hlava a citil jsem vysoký tlak nevim jestli jsem se neceho nezalekl napil jsem se vody a už to...

Pane Václave, myslím, že se nejedná o nic vážného, pokud to bylo takto přechodné. Možná jste ve stresu, či jak říkáte jste se něčeho zalekl. Ibalgin v tomto případě byl zbytečný...

Psychika

| Dotaz od: Agáta

Dobrý de, je mi třináct let a jsem na ZŠ. Mám jen jednu nejlepší kamarádku. Necítím se vůbec sama a nic mi nechybí. Nedávno jsem se přestala bavit se svým kamarádem, ale vůbec...

Tento portál je určen pro odpovídání na zdravotní potíže, tvoje potíže do této skupiny nespadají. Jedná se o psychiku. Jsi mladá, tak uvidíš, jak se ti bude život odvíjet. Pokud...

[nalezeno 2417 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: