Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2365 výsledků]

Strach být sama

| Dotaz od: Edita

Mám několik problémů, se kterými bych potřebovala poradit, i když si myslím, že se jedná spíše o psychické problémy. Od silvestra mě trápí jakýsi "knedlík v krku", špatné...

Sama si uvědomujete, že Vaše obtíže jsou psychického původu. Vlivem strachu ze samoty dochází k somatický projevům. Proto by byla vhodná návštěva u psychologa, který Vám může...

 

Stavy úzkosti, léčba

| Dotaz od: Josef

Na lehčí stavy úzkosti jsem začal brát saframyl. Beru jej tři týdny a účinek se pozvolna začíná dostavovat. Někdy bych však potřeboval ještě nějakou jednorázovou výpomoc. Je...

Všechny přípravky jsou z bylinných extraktů. Použití současně je možné. Dodržujte ale doporučené dávkování. Pokud by se vyskytly jakékoli potíže (i stran psychiky, pokud by...

Iq testy

| Dotaz od: Iva

V rámci přijímacího řízení k měšťákům jsou i psychologické testy. Zkusila jsem si několik psychologických testů udělat. Lákaly mě i IQ testy, ale měla jsem tak trochu strach...

Inteligenční kvocient je používán jako měřítko intelektové úrovně. Inteligence je vrozený soubor vloh a nadání, rozvíjející se během vývoje jedince. Je to schopnost rozeznat...

Strach z krve

| Dotaz od: Iva

Nesnáším pohled na krev, a pokud jsem šla na krev, kam mě poslala pani doktorka z imunologie, šel se mnou můj taťka jako psychická podpora. V rámci našeho studijního programu...

Z krve se dělá špatně i některým mužům. A omdlívají také. Při výuce na soudním lékařství nám nejednomu medikovi bylo špatně. Je přirozené a normální, že pohled na vážné poranění...

Chtěla bych se prosím zeptat, co znamená toto vyjádření mého psychologa tak abych to pochopila i já. Klinický osobnostní profil: Kompulzivní: je li přinucena k tomu, aby...

Zdravím vás, nezlobte se ale myslím že je to napsané skoro celé česky a celkem srozumitelné, těžko hledat další ekvivalenty tohoto popisu a cizí slova si prosím vygooglujte...to...

Bolest páteře

| Dotaz od: Magdaléna

Již dva měsíce mne trápí svalové záškuby a to především v dolních končetinách a mírná bolest kloubů v rukách. Občas mne bolí levá lopatka, stává se mi, že je mi najednou hrozně...

Pokud se neustále něčeho bojíte, tak jste permanentně ve stresu, potíže, které jsou vyvolány stresem se nazývají psychosomatické. Jste vyšetřena neurologem, tak není třeba se...

Anhedonie

| Dotaz od: Tereza

Můj přitel trpi anhedonii. Na prvni pohled je to uplně normalni 20 letni chlapec ale když začne vyprvět o tom jak se citi tak moc pěkný to není. Nedokaže prociťovat chvile...

Anhedonie jako neschopnost příjemného prožívání je problém, z kterým mu Vy sama těžko pomůžete. Obvykle se jedná o symptom jiné komplexnější pychické poruchy, poruchy osobnosti...

Zdravim mam problemy cca 2 roky prujmy- kolonoskopie,sono,rengeny nic nenalezeno zhruba pred pul rokem zacalo nocni poceni ale bohuzel i denni v klidu pri pokojove teplote mi...

Vzhledem k Vašemu věku, komplexu vyšetření,které byly provedeny s negativním výsledkem, téměř s určitostí lze říct, že problémy budou původu psychosomatického, projevy na...

Dávka mirtazapinu

| Dotaz od: Lucie

Mam dotaz ohledne antidepresiva mirtazen. Zacala jsem uzivat od 15.2. Nejdřív 15mg, po třech dnech jsem zvysila na 30 mg. Pote se mi pritizilo 10.3.tak jsem navýšila davku na...

Lucie, účinek antidepresiv se projeví většinou za jeden až dva týdny a jeho plný účinek někdy i za měsíc. Dávku nyní máte na maximální možné, ale zatím je to pouze 12 dní...

Únava a bolest svalů

| Dotaz od: Kristýna

Chtěla bych moc pozadat o pomoc a radu, protoze me posledni tyden trápí strach z toho, zda nemam ALS. Toto onemocneni měl muj děda a četla jsem, že může být dědičné. Měla jsem...

Problémy se žlučníkem velmi souvisí se stravou, pitným režimem a také i s psychikou. Ke žlučovým kamínkům a zánětům se člověk dopracuje velmi často vlastním přičiněním. A v...

Mám DM1 na inzulinu..trpím často nevolností a bolestí břicha. V lékárně jsem si proto koupil bylinný čaj na žlučník a slinivku. Jenže jsem se dočetl, že ten čaj obsahuje...

Skutečně není vhodné kombinovat Třezalku tečkovanou s jinýma psychofarmakama, které užíváte z důvodu depresivní symptomatologie, kupte si jiný čaj bez obsahu třezalky, s...

Chtela bych se zeptat od unora trpim stavy jako brneni nohou,tvare,jakoby spatne se.mi dycha a mam pocit mdloby,byla jsem.na ruznych vysetrenich vse je v poradku i u neurologa...

Nejpravděpodobněji se u Vás rozvinula vzhledem k traumatizujícímu zážitku postresová úzkostná porucha, kdy při úzkostném stavu zhuboka dýcháte, protože máte pocit nedostatku...

Neurol a víno

| Dotaz od: Andrea

Chtela jsem se zeptam.Uzivam neurol,obcas si ho vezmu,kdyz mam uzkost,dnes jsem si ho vzala rano.Kolem 19hodiny jsem si dala sklenku vina a je mi tak divne,takive buseni u srdce...

Benzodiazepiny, kam patří Neurol není vhodné kombinovat s alkoholem, stav který popisujete mohl být důsledkem této kombinace, pokud ale se bude bušení srdce opakovat i bez užití...

Sice nehodlám psát onemocnení, nýbrž fyziologický jev, ale zajímalo by mě, čím to je. Totiž, kdykoliv pomyslím na jednu osobu, se kterou jsem zažila mnoho milostných chvil a do...

No nejspíše se bude jednat o důsledek propojení pocitového vnímaní, prožitku s čitím v této oblasti, nejspíše na úrovni mozku, určitě to není nic patologického, s pozdravem, Dr...

Panická ataka

| Dotaz od: Adam

Je mi 27 let a mívám problemy ve spaní, když usínám tak se behem pul hodiny vzbudím v šoku a buší mi srdce a popadam dech a je mi jakoby na ondleni,vždy se jdu oplachnou...

Adame, dle vašich příznaků by se mohlo jednat o panicku ataku, doporučoval bych vám návštěvu praktického lékaře ke komplexnímu vyšetření včetně laboratoře k vyloučení např...

Destres aktiv

| Dotaz od: Iva

Máme zadání vypracovat prezentaci (zápočet), a pak ji přednést vedoucímu semináře a ostatním spolužákům. Docela se hrozím toho až budu muset před spolužáky předstoupit, a hlavně...

Jedná se o potravinový doplněk, jeho složení nepodléhá kontrole SUKLu a také nikdo nezkoumal nežádoucí účinky i návykovost léku. Dle oficiálního popisu tohoto léku, se jedná o...

Halucinace před spaním

| Dotaz od: Maty

Dobrý den, už druhý den v týdnu jsem měl halucinace před spaním vlnilo se mi všechno a preblikavali mi barvy a u srdce jsem cejtli nepopsatelnej pocit... nejspíš nějaké...

Pokud halucinacemi myslíte, vlnění a barvy před očima, mohlo jít o zrakovou auru, je přítomna např. u migrény, vzhledem k popisům u srdce, mohlo se také jednat o úzkostnou či...

Dlouholetá nespavost

| Dotaz od: Marie

Dlouhodobě trpím nespavostí, asi 9 let pravidelně docházím k psychiatričce. Vyzkoušela už jsem snad všechny léky a nejvíc se mi osvědčil mirtazapin , buronil a oxazepam. Jenže...

Vzhledem k době trvání obtíží, předpokládám, že se k nespavosti nepřistupovalo jenom symptomatickou terapií bez řádného zjištění příčiny. Kromě různých psychických příčin...

Obracím se na Vás s dotazem ohledně vysazení hormonální antikoncepce. Po 12 letech užívání mám vysazeno 6 a pul měsíce. Po třech měsících od vysazení se u mě náhle objevily...

Moniko, mrzí mě, že máte těžké období. Nicméně přes internet můžu jen sekundovat názor paní doktorky - nemáme dostatek informací o Vás ani Vašem okolí (Vaše osobnost...

Počet zkumavek při odběru krve

| Dotaz od: Veronika

Potrebuji poradit Zitra jdu na odbery krve kvuli tomu aby mi zjistili jestli nejsem anorekticka jestli mam vse potrebne v telu...chtela jsem se zeptat kolik krve mi odeberou...

Množství odebrané krve závisí na tom, co indikující lékař požaduje za vyšetření, obvykle při komplexních odběrech na posouzení stavu metabolizmu, jsou to minimálně 3-4 zkumavky...

Psychika

| Dotaz od: Lucie

.. Mam jeden zavaznejsi problem. Mam pritele uz nekolik mesicu, asi pul roku zadne probemy nebyly, ale posledni 3 mesice mame oba stejne potize..(nevolnost, bolesti na hrudi...

Vaše potíže budou nejspíše psychického původu. Potíže, které popisujete, nejsou typické pro nějakou pohlavní chorobu. Pokud trpíte strachem z pohlavní nemoci, můžete si na...

Následky virózy ??

| Dotaz od: Martina

Před třemi týdny jsem 2x po sobě omdlel.Náhle se mi zatocila hlava, zpotila jsem se, přišla zimnice atd. Jsem už 3týdny na nemocenské, čili doma v klidu. Akorát že problémy...

Zdravím vás, samozřejmě pokud máte udělané odběry a všechno máte v pořádku, tedy hlavně krevní obraz, moč, štítnou žlázu, jaterní testy, cukr, sedimentaci, CRP atd., pak...

Porucha zapamatování

| Dotaz od: Anna

Chtěla bych se zeptat,zda podle mé výpovědi nedokážete poznat,zda se jedná,či nejedná o nějakou poruchu. Už od narození mám veliké problémy s pamětí. Nemyslím si,že jsem hloupá...

Každý z nás jsme jedineční a máme jinou schopnost zapamatovávat si paměťové obsahy, nemyslím si, že by se u Vás jednalo o nějakou nemoc, nebude to mít ani souvislost se smrtí...

Poruchy spánku

| Dotaz od: Vendy

Chtěla bych se zeptat na spánkovou paralýzu … před několika týdny jsem se setkala s velmi zajímavou situací. V noci mě probudilo, jako kdyby ze mě někdo stahoval peřinu...

Spánková paralýza není řádná diagnóza, ve Vašem případě se bude jednat o běžnou situaci, kdy po probuzení ze sna ještě vnímáte jeho obsah, pokud se neobjevují noční děsy,noční...

Únava

| Dotaz od: Laďka

Už několik let mě trápí velká únava, stavy bez energie a pocit jakoby přežívání. Téměř žádná radost ze života, cítím opravdu jen vyčerpanost a někdy mám pocit, že se ani...

Laďko, dle vašeho popisu potíží by se mohlo jednat o rozvoj depresivního syndromu. Nepodceňovala bych vaše potíže. Doporučila bych vám konzultaci u psychologa, ev. psychiatra...

Hádka a stresová reakce

| Dotaz od: Michaela

Chtela jsem se zeptat co znamena kdyz se mi po hadce s partnerem se mi zacne chvili trast ruce a nohy a dela se mi nevolno? Predem dekuji :)

Michaelo, jedná se o běžnou poplachovou-stresovou reakci organismu, vyplavují se zvýšenou měrou hormony dřeně nadledvin adrenalin a noradrenalin, stoupá krevní tlak a glykemie...

Je mi 24 let, měřím 176cm a vážím 93kg. Již půl roku se u mě střídavě objevují tyto příznaky: motání hlavy, zhoršené dýchání a pocit knedlíků v krku, únava, zhoršený noční...

Pane Martine. Uvedené potíže je třeba sice podrobně posoudit - zda za nimi nestojí nějaké tělesné onemocnění (tedy pečlivé zhodnocení stavu praktickým lékařem a vzhledem k...

Problémy s pamětí

| Dotaz od: Laura

Je mi 23 let a poslední dobou, asi tak rok a půl mám problém s paměti. To, co mi někdo řekne tak jsem schopna za 10 min zapomenout. Napr. přítel mi řekl ze nebude téct 30 min...

Lauro, připadá mi to u Vás spíš jako nepozornost nebo roztěkanost. Ale pokud byste chtěla být vyšetřena, obraťte se na psychologa. Doporučení Vám dá praktik, nebo možná můžete i...

[nalezeno 2365 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: