Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2257 výsledků]

Kancerofobie

| Dotaz od: Iva

Asi nebudu sama, kdo se splaší při každém článku nebo dokumentu o rakovině. Sledování svého těla je dobré ale asi v rozumné míře. Z každé strany se na nás valí informace o...

Kancerofobie, strach z rakoviny patří mezi fobicke úzkostní poruchy. Fobie je druh úzkostné poruchy (neurózy), která je charakterizovaná neovládnutelným a neadekvátním strachem...

 

Fobie z rakoviny

| Dotaz od: Magdaléna

Potřebovala bych nějakou útěchu a uklidnění. Je mi 23 let a jsem maminkou teprve 15-ti měsíční holčičky. Právě kvůli ní mám ted hroznej strach, abych neměla rakovinu hlavně...

Zdravím vás... bohužel tato fobie je velmi rozšířená a pokud je váš strach tak hrozný, je zřejmě nutné navýšit léčbu kterou užíváte, to je nejrychlejší a nejúčinnější věc kterou...

Sexualita

| Dotaz od: bad

Je mi 18 let a řeším furt neustálý problém jestli sem gay nebo ne měl sem několikrát sex s holkami nikdy sem neměl problém s ničim ani teď ale neustále testuju jestli mě...

Myslím, že hlavní problém bude, že se toho jednak bojíte, že by jste mohl být homosexuál a také, že o tom neustále přemýšlíte. Pokud člověk neustále na něco zaměřuje svoji...

Chtěl bych se vás zeptat zdali je chování Mé přítelkyně normální. Jsme už spolu 1rok a několik měsíců. První rok byl v pohodě bez žárlivých scén, ale nyní poslední měsíc a...

Martine, odpověděl jste si trochu sám, ano asi to bude úzkostná reakce na stres po rozvodu rodičů, neobávala bych se závažné psychiatrické nemoci jako je např. schizofrenie...

Měla bych dotaz ohledně svého přítele. Jsem s ním každý den už dlouho,bydlíme spolu. Tudíž jsem si u něho již před krátkou dobou všimla,že má dost zásadní problémy s úzkostmi a...

Dle Vašeho popisu přítel opravdu může trpět fobickou úzkostnou poruchou. Doporučovala bych Vám, aby se přítel objednal k psychologovi a poradit se s ním. V prvním kroce bych...

Guajacuran

| Dotaz od: Jana

Guajacuran. Dobrý den, je možno tento lék uzivat jednorázově k léků estan, který beru 10mg? Před menstruaci jsem však nervóznější,,,,lékařka mi dala rovitril,ale ten nechci...

Quajacuran je slabé anxiolytikum, tedy lék, který snižuje nervozitu a jeho užívání je bezpečné. K léku Estan ho můžete bez problémů užívat a návyku se obávat nemusíte. S...

Fyzické a psychické obtíže

| Dotaz od: janna

Je mi 38, V posledních asi 2 letech jsem začala pozorovat lehčí zhoršení paměti a celkově jsem začala být trochu mentálně i motoricky pomalejší, jakoby nedospaná. Neřešila jsem...

Vedle fyzických příznaků, které jsou vyšetřeny a nenašel se adekvátní organický poklad příznaků, máte velkou škálu psychických příznaků, které jste popsala. Jako se tělesnými...

Nespavost

| Dotaz od: Vítek

Chci se zeptat poslední dobou moc ponocuji budim se ve 14:00 a celý den jsem vzhůru u počítače až do druhého dne 5:00 ráno pak jdu spát a zase a takto uz asi 4 týdny když si...

Mladý muži, svým životním stylem jste si naboural přirozené biorytmy. Léky na psaní ani přírodní Vám nepomohou. Je třeba se navrátit ke zdravému životnímu stylu a Váš...

Výkyvy nálady

| Dotaz od: Aleš

Chtěl bych se na vás obrátit ohledně problémů Poruchy Mozku/Nálady Je mi 19 let, všechno začalo tak že jsem dokončil školu pak jsem byl 5 měsíců bez zaměstnání v té době jsem...

Aleši, bez podrobného vyšetření, nebo osobního rozhovoru, nelze určit o jakou záležitost se u Vás jedná. Nedomnívám se, že by Váš mozek po několika měsících "zdegeneroval". To...

Dýchací potíže a psychika

| Dotaz od: Markéta

Před 3 lety,jsem nemohla dýchat,z ničeho nic jsem měla těžký nádech a výdech,oteklou nosní sliznici,tíhu na hrudi,nebyla jsem schopná ani chodit,byla jsem z toho psychicky...

Potíže s dýcháním a tíha na hrudi bývají u úzkostí často. Vzhledem k tomu, že na Vaše dýchací potíže zabírá Xanax (lék proti úzkosti), lze opravdu předpokládat, že Vaše potíže s...

Úzkost při cestování autobusem

| Dotaz od: Katerina

Mam spatnou vzpominku na autobus zvracela jsem v nem a od te doby nerada jezdim v autobuse i kdyz je to problem jezdim do skoly autobusem. Dela se mi v nrm blbe . Napriklad dnes...

Kateřino, je otázka, jestli pocit na zvracení s bušení srdce je skutečně způsobený jízdou v autobuse, když se vám udělalo stejně nevolno i doma u televize. Samozřejmě se...

Brnění a únava

| Dotaz od: Jana

Mám takový problém, poslední dobou cítím v těle takové jaké si brnění a k tomu jakoby mě někdo na různých místech těla píchal jehličkama. Je fakt že jsem již kdysy toto citila...

Jano, stav který popisujete se nazývá neurastenický syndrom, může souviset s více příčinami - roční období podzim-zima, psychika - stres, nedostatek hořčíku. Zkuste relaxovat...

Bolest hlavi obcas i paleni ocnich vicek bolest zad od vrchu dolu.bolest stridava.obcas zblednu.spatne se dicha.nekdy mam slabe nohy.bolest rukou.nekdy smisene pocity.dlouho...

Sajmone, interní vyšetření i odběry máte negativní, doplnila bych ještě neurologické vyšetření, bolesti hlavy mohou být např. z krční páteře, stran stolice i vzhledem k věku je...

Porucha erekce

| Dotaz od: Pavel

Zdravím, byl jsem do 22 panic ani jsem neměl žádnou holku a našel jsem si holku která je pana. napoprvý jsem erekci ztratil než mělo dojít k tomu a potom dalši pokusy se to...

Takto na dálku přes počítač samozřejmě těžko radit, z Vašeho příspěvku ale pro mě vyplývá, že by to opravdu mohl být psychický problém. Trénink dělá šampiony- doporučuji...

Problém s psychikou

| Dotaz od: Anežka

Můj dotaz bude trochu delší. Když nad tím tak přemýšlím, pravděpodobně bych měla jít k psychologovi, ale bojím se, že bych se mu nedokázala otevřít a všechno mu říct, za tenhle...

Anežko, jak jste již sama napsala, bylo by vhodné se svěřit psychologovi, který vám může s daným problémem pomoci odborně vedenou psychoterapií. Ničeho se neobávejte a co...

Poruchy spánku

| Dotaz od: Josef

Je mi 63 let a mám problém s usínáním a spaním delší dobu jak jeden rok.Bral jsem občas hypnotika abych se aspoň občas vyspal,nyní jsem už 5 dní neusnul a nespal,nevím co...

Josefe, bohužel poruchy spánku jsou tak komplexním problémem, že bez hlubšího pochopení vašeho zdravotního stavu, pracovního života, užívaných léků a spousty dalšího, nějaká...

Rozchod s přítelem

| Dotaz od: Jana

Rozešla jsem se s přítelem po 12-ti letém vztahu. Ve svých 60 letech jsem zůstala sama. Jedu s přáteli do přírody, syna mám v Brně s rodinou, ale mám pocit, že je nyní nemohu...

2 američtí psychologové sestavili tabulku stresových událostí, kdy odchod životního partnera ( rozvod či úmrtí ) má nejvíce bodů. To znamená, že jste nyní prošla velmi stresovou...

Syn ma 6 let,od dvou let se u něj vystřidalo několik tzv zlozvyku...žmoulani ucha a krouceni,kratce koktavost,pomrkavani,nyni tretim rokem ve školce,od zaří tik -škub v...

Jano, děkuji za Váš mail. Chápu Vaše obavy s přijetím Vašeho syna ve škole. Určitě se poradě s psychologem, který většinou navštěvuje školku začátkem roku a řeší připravenost...

Homofobie

| Dotaz od: Vít | z mobilní aplikace

Je mi 15 let a kvůli výchově a křesťanské rodině jsem měl problém s homofóbií. Teď už není tak velká, ale pořád ji podvědomě mám. Mám kvůli tomu problém s rozpoznáním sve...

Vítku, chápu, že tato otázka Vás trápí. Obecně je ve Vašem věku běžné, že mladý člověk zkouší a rozpoznává své sexuální touhy a přání, často se také mění. Někdy může být hranice...

Poslední dobou jsem ve stresu, po rozchodu s přítelkyní. Od té doby mám stažený žaludek, moc nejím, když se v kuchyni něco peče ten zápach mě nedělá dobře a je mě na zvracení...

Při stresovém období je velmi časté nechutenství (a hubnutí) i jiné obtíže (nejčastěji ještě nespavost). Zvláště rozchod s partnerem je velmi stresující. Píšete, že to trvá...

Sexuální orientace

| Dotaz od: Bad

Nevím co už mám dělat nevím jak sem orientován Od svých 14 let do 15 jsem řešil jestli sem gay nebo ne pak přišel sex s holkou a vše zmizelo za tu dobu jsem měl několikrát sex...

Bade. S lidskou sexualitou je to někdy dost složité a i heterosexuálnímu jedinci se může stát, že ho začne přitahovat osoba stejného pohlaví, nebo se mu zdají sny, při nichž má...

Problémy se spánkem

| Dotaz od: Alena

Léčím se na úzkostnou poruchu/OCD/PPP a mám dlouhodobě problémy se spánkem. Usínám celkem dobře, ale nespím hluboce celou noc a celkem brzo se budím, také chodím spát pozdě...

O možnosti užívat Valdoxan či jiné antidepresivum se poraďte se svým psychiatrem, který zná nejlépe Váš stav a zná i Vaši dosavadní léčbu. Příznaky, které popisujete (únava...

Začala jsem užívat Cipralex na úzkostnou poruchu a agorafobii. Začala jsem s 0,25 , jelikož moje reakce na skoro všechny typy SSRI jsou vždy bouřlivé a nesnesitelné. I s tou 1/4...

Potíže, které popisujete, se při začátku užívání těchto antidepresiv vyskytují (a ne v malé míře). Takto nízká dávka (nepíšete zda máte 10 či 20mg, tedy by to bylo buď 2,5mg či...

Psychické změny během puberty

| Dotaz od: Štěpán

Je mi 14 let a začínám na sobě vidět hrozně velké psychické změny pořád jsem mimo všechno je hrozná nuda vždycky jsem byl hrozně šťastný každý den jsem byl venku nebo jsem...

Štěpáne, děkuji za Tvůj mail. Z něj je vidět, že jsi hodně vnímavý a starostlivý. Je pravda, že jsi ve věku puberty a toto období je extrémně náročné a záleží na mnoha...

Tetanie, úzkost

| Dotaz od: Adéla

Často mám sevřený žaludek a je mi nevolno. Mám závrať a k tomu mě ještě brní ruce, ve kterých v ten moment neudržím ani propisku. V ten moment mi vždy pomůže čerstvý vzduch...

Zdravím Vás... ano bohužel se nejspíše jedná o stresovou zálěžitost, která je u dospívajících velmi častá... ale zase můžete být klidná, že se většinou žádná nemoc nezjistí...

Nevěra a manželská krize

| Dotaz od: Irena

Ke svému předchozímu dotazu . http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/-201075 Manžel mi svěril co by rád. Já mu vyhověla, ale když jsem chtěla něco já, např.erotickou masáž, tak...

Milá Ireno, nemyslím si, že neexistuje specialista na "poruchu sexuálních vztahů". Existuje jen možnost léčby poruch v oblasti sexuality (sexuologie), nebo párová terapie (tj...

Mám problém, který už řeším nejméně 10 roků a jeho dopadem je, že se mi dnes začíná projevovat na mé psychice. Možná pro vás bude můj dotaz úsměvný, ale nevím jak ho normálně...

Jednoznačně doporučuji kontaktovat psychologa, který vám pomůže zorientovat se ve vašich myšlenkách, tělesném schématu, nestabilitě v oblasti sebepojetí a nalezení vašeho...

Už nějaký ten měsíc mě trápí mnoho problémů a teď si toho začalo všímat i okolí-zhoršené známky,neschopnost vydržet na jednom místě... Ve škole se nedokážu vůbec soustředit...

Simono, oceňuji Vaši odvahu se svěřit na tomto portálu. Rozhodně doporučuji objednat se ke klinickému psychologovi (je třeba doporučení Vaší praktické lékařky, hrazeno...

Stres

| Dotaz od: Zuzana

Poslední 4 měsíce jsem v neustálém stresu. V noci nespím, jsem nervózní, zažívám panický strach naprosto ze všeho. Už rok mám přítele a jsem s ním hrozně šťastná, ale jsem na...

Zuzano, jste pravděpodobně ve velmi těžké životní situaci a je toho na Vás moc. Dneska si o tom zkuste promluvit s rodiči, je potřeba, aby věděli, že toto zažíváte, A zároveň...

Psychické obtíže

| Dotaz od: Linda

Dobý den, mám problémy v oblasti práce a školy. Letos jsem odmaturovala bez problémů s dvěma 1 a třemi 2. Poté jsem se však nedostala na vysokou školu a čím dál tím více mě to...

Lindo, popisujete svou současnou situaci a také pocity a myšlenky, které jsou jejím důsledkem. Dále sdělujete, že jste se v minulosti léčila z úzkostí. Sice nepokládáte dotaz...

[nalezeno 2257 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x