Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2282 výsledků]

Citalec

| Dotaz od: Dáša

Citalec DObrý den, chodím na kardilogii a beru Nebilet. Teď mi lékař předepsal i léky na uklidnění Citalec. Ty jsem ještě nezačal brát a po zjištění o jaké léky se jedná,mám...

Citalec patří mezi velice dobře tolerovaná antidepresíva, nárůst váhy nepatří mezi časté nežádoucí účinky a pokud byla jasná indikace pro jeho nasazení byla by škoda, kdyby jste...

 

Masturbace

| Dotaz od: Peter | z mobilní aplikace

Chci se zeptat o masturbacii!!! Ide oto ze sem mnel s přitelkyni naposled dna 05.03.2016 a od tedy nemnel sem sex s přitelkyni! Ze co se deje s penisem aj proc si čtyři krat...

Petře. Na frekvenci masturbace nevidím nic závadného. Jistě se nejedná o závislost.Pokud ale máte s masturbací psychický problém, je vhodné vyhledat sexuologa. Pěkný den. S...

Potíže od páteře

| Dotaz od: Marie

Dovoluji se na vás obrátit se žádostí o pomoc při hledání odpovědi na příčiny mého zdravotního stavu. Vše začalo vloni koncem února, kdy jsem měla pocit cizího těla na pravé...

Bolesti hrudníku mohou být v souvislosti s nošením malého dítěte. Nebývají změny na páteři na obratlích ale spíše jde o svalovou záležitost. Z toho, jak popisujete své obtíže...

Stres ze studia

| Dotaz od: iv.

Vážená poradno, ačkoliv Vám mohu připadat na studentku přiliš stará, naopak patřím mezi svými spolužáky z kombinovaného studia k nejmladším. Jsem takový třídní benjamínek. Mnozí...

Zvládání studijního stresu je zcela individuální záležitost. Máte mladé, kteří se hroutí před každým malým testem a vedle nich, kteří ani neví, že píší test a oba jej zvládnou a...

Psychika

| Dotaz od: Jan

Za poslední rok jsem prožil těžké období s nadměrným stresem, i když jsem si ho emotivně moc nepřipouštěl. Úmrtí v rodině, špatná práce přes léto, velice obtížný semestr, marné...

Psychika velmi ovlivňuje zdravotní stav. Hodně také udělalo své celkové vyčerpání. Když se tělo dává do pořádku, mohou se objevovat některé obtíže, jak popisujete. Doporučovala...

. pritel dostal v praci zadanku k lekari. Pritel bere leky na vysoky tlak,na astma a alergii. V srpnu 2015 mi zemrel tatinek a pritel videl cca mesic mrtve lidi..prekracoval je...

Nepíšete, které léky konkrétně Váš přítel užívá, ale obecně léky na vysoký tlak, astma a alergii by neměly mít nežádoucí účinky na psychiku. Nevím, co dělá přítel za práci...

Stres

| Dotaz od: Iva

Vážená poradno, mohli by ste mi vysvětlit jednu věc. Jdu na zkoušku, kdy mám ráno silné bolení břicha (běhavka), neskutečnou vnitřní zimnici, a zvedá se mi neskutečně žaludek, a...

Je přirozené, že ve stresu podáváme nadhraniční výkony. Je znám tzv. "boj nebo útěk", kdy již od pradávna lidé dokázali v extrémních situacích využít veškeré své rezervy. Matka...

Je mi 60 let, jsem v invalidním důchodu a skoro 10 let trpím Parkinsonovou chorobou. Potřeboval bych najít nějakého psychologa (psychiatra) v okolí Prahy 5, který má zkušenosti...

Můžete vyzkoušet psychoterapeuty z Horní Palaty (http://www.vfn.cz/pracoviste/kliniky-a-oddeleni/denni-sanatorium-horni-palata/seznam-pracovniku/). Např. dr. Saice nebo...

Úzkost

| Dotaz od: petra

Uz po druhe mam nasadit elicea jelikoz mam porad strach ze jsem nemocna porad se hodne sleduji vystrasi me i obycejna ryma kdyz to tak napisu.pri prvnim uzivani zabrala rychle...

Elicea (chemická látka Escitalopram) je ze skupiny moderních léků pro léčbu deprese a úzkostných stavů,které mají velmi dobrý účinek a zároveň též velmi dobrou toleranci...

Pred maturitou

| Dotaz od: Jana

Mam pred maturitou a tak na me obcas padne stres z uceni a z toho jestli to vubec vse zvládnu. .celkove si totiz vse moc beru..vse me hned nastve a mrzi. Sem asi precitlivela...

Jano, to co popisujete, je nejspíše stresem vznikající úzkostná porucha. Bušení srdce a chvění je další projev Vašeho vnitřního napětí. Relexační koupel byla jistě dobrá volba...

Trápí mě situace, kdy se setkám například s novým člověkem nebo celkově když mám s někým sedět v místnosti v tichu, že se mi začne stahovat žaludek a začnu se soustředit jen na...

Určitý stupeň stresu při kontaktu s cizím člověkem, zejména pokud jste s ním osamocena, je přirozený a člověk se s tímto stresem vyrovnává různě, někdo se potí, někdo má...

Po autonehodě

| Dotaz od: sandra

Byla jsem naprosto zdravý člověk hyperaktivní jezdila jsem na kole v práci jako poštovní doručovatelka na nemocenskou jsem nikdy nechodila. V květnu mě srazilo auto letěla jsem...

Sandro, ve Vašem dotazu jsou známky únavy a vyčerpání z vleklých obtíží, které nastartovala autonehoda. Nepíšete, jak moc jste byla poničená, ale předpokládám, že nějakou dobu...

Divné pocity v žaludku

| Dotaz od: Tomáš

Zdravím Už asi 2 roky mám na žaludku takové divné nepopsatelné pocity.Většinou mám také pocit,že se skoro vše změnilo,a už to nikdy nebude jako dřív.Mám menší radost ze svátků...

Pokud se celkově méně radujete, mohlo by s jednat o formu depresivní poruchy (může být kombinovaná s ev. úzkostí-pokud máte při určitých momentech divné pocity v žaludku...

Fobie

| Dotaz od: Vendy

Vaše poradna mě nabádá k tomu, že je třeba každý rok navštívit gynekologickou ambulanci i v případě, pokud je klientka stále panou ….. ale jak ji lze přesvědčit, jestliže má...

Opět Vás rád zdravím...naprosto vás chápu a opět vám velmi doporučuji navštívit nejdřííve svého praktického lékaře a nechat si nasadit mírné antidepresivum, které dobře zabírá i...

Píšu sem, protože už jsem zoufalá. Pokaždé, když mě něco začne bolet, děsím se, jestli nemám rakovinu. Prvně to byla hlava, měla jsem šílený strach a byla jsem přesvědčená, že...

Jano, doporučuji Vám navštívit psychologa. Je třeba Váš strach z vážné moci zpracovat. Pokud by jste s tím nic nedělala, mohlo by to vést i k psychickému onemocnění. Každý...

Poruchy spánku

| Dotaz od: Petra

Uz roky trpim poruchami spanku,kdy v noci jdu treba 3x jist,dokonce uz to doslo do faze,ze prakticky jim vice az po usnuti..moje standartni noc probiha,ze usnu napr. v pul...

Dobrý dem Petro, doporučovala bych Vám problém nejprve konzultovat s Vaším ošetřujícím praktickým lékařem a domluvit se s ním na psychiatrickém vyšetření. Pokud psychiatr...

Vážená poradno, obrátila jsem se na Vás s žádostí o informaci o službě, která ženám nabízí recept na antikoncepci bez fyzické návštěvy gynekologie. V současnosti během...

Doporučuji navštívit psychologa, který vám pomůže zmapovat rodinné vztahy, vztahy na pracovišti a myšlenky, které se vám honí hlavou. Dále si pište tzv. terapeutické dopisy...

Samovolný orgasmus

| Dotaz od: Iva

Prosím, reaguje nechtěný orgasmus na psychické rozložení jedince. Štědrý den je posledním dnem, kdy mohu odevzdat zpracovaný odborný text, ale měla jsem na něm ještě spousty...

Zdravím Vás, myslím že jste si odpověděla sama naprosto správně, jen bych na tlumení stresu nepoužíval černou kávu, ta většinou stimuluje, takže na uklidnění bych v lékárně...

Psychické obtíže

| Dotaz od: Jana Peterkova

Jmenuji se jana lecim se s depresemi.Ale chdela bych se zeptat ve 12 letech mi zemrela mama a nemohu se stim smirit chtela bych jit za ni.Stavaj se mi veci ze tihnu k zenam ale...

Bylo by vhodné, abyste navštívila psychiatra. Doporučení od praktického lékaře nepotřebujete, můžete se objednat i bez něj. Najděte si psychiatrickou ambulanci (např. přes...

Po pneumothoraxu

| Dotaz od: Monika

Před 2,5měsíci jsem měla pneumotorax pravé plíce s drenáží. Zřejmě postraumatický, přestože jsem neměla úraz. Již v nemocnici mě hrozně bolely záda mezi lopatkami, když jsem 6...

Moniko, vše co popisujete bych zahrnula do posttraumatické stresové reakce. Protože jste celkově v napětí, tak postupně bolí celé tělo. Vaše páteř byla jistě změněná už před...

Úzkosti

| Dotaz od: Jana

V poslední době se toho na mě navalilo strašně moc.. Nejdříve nová láska, konečně můj život stal za to žijeme jeden pro druhého, ale bohužel přítel mi nevěří.. Usoudil z mého...

Jano, měla byste v prvé řadě myslet na sebe a svoje zdraví, protože to je nedůležitější. Dle Vašeho popisu asi nemá cenu přítele nějakým způsobem přesvědčovat o tom, že jste pro...

Úzkostná porucha

| Dotaz od: Michaela

Nekolikrat za mesic se mi vzdy z niceho nic neskutecne rozbusi srdce, zacnu mit navaly horka nebo zimy, strach a katastrofalni myslenky (napr. co kdyz zapnu sporak a on...

Vaše projevy se mně jeví jako úzkostná porucha, i když vzhledem k bušení srdíčka by jsem tuto diagnózu stanovila až po předchozím komplexním vyšetření, včetně EKG či Holter...

Šikana ?

| Dotaz od: Ada | z mobilní aplikace

Jmenuji se adelka a je mi 14 let. No a ve skole mam takovou situaci. Jedna kamaradka se mi sverila ze jsou na ni ve skole zly no a ted ta kamaradka do skoly nechodi no a ja...

Tvoje sdělení není zcela dobře srozumitelné.Jisté je,že není vhodné zasahovat do záležitostí druhých,zejména když u události nejsme přítomni a dozvíme se o ni zprostředkovaně...

Strach ze tmy

| Dotaz od: Vít | z mobilní aplikace

Mám problém s tím, že se bojím tmy, ale spíše příšer, démonů a nadpřirozených bytostí. Někdy tento můj strach, když jsem v noci vypukne až v paniku. Těžko usínám bez světla...

Vítku, určitě není problém si nechat rozsvícenou lampičku, zkuste se před spaním odreagovat, přečíst si něco pěkného. Jestli máte pocit, že sám nezvládáte, je možné požádat...

Je možné spolu užívat anidepresiva SSRI (escitalopram) a výživový doplněk DLPA (DL phenylalanin), případně pouze výživové doplňky tryptofan a DLPA? Děkuji za odpověď M.M.

Obecně se nedoporučuje antidepresiva SSRI či jiné kombinovat s jinými léky, zejména pokud se jedná o potravinové doplňky, které nepodléhají kontrole, jejích složení není hlídáno...

Kancerofobie

| Dotaz od: Iva

Asi nebudu sama, kdo se splaší při každém článku nebo dokumentu o rakovině. Sledování svého těla je dobré ale asi v rozumné míře. Z každé strany se na nás valí informace o...

Kancerofobie, strach z rakoviny patří mezi fobicke úzkostní poruchy. Fobie je druh úzkostné poruchy (neurózy), která je charakterizovaná neovládnutelným a neadekvátním strachem...

Fobie z rakoviny

| Dotaz od: Magdaléna

Potřebovala bych nějakou útěchu a uklidnění. Je mi 23 let a jsem maminkou teprve 15-ti měsíční holčičky. Právě kvůli ní mám ted hroznej strach, abych neměla rakovinu hlavně...

Paní Magdaléno,nejdříve Vás chci ujistit, že jste jistě zdravá. Váš strach pramení pouze ze skutečností, které se udály jiným, ale ne Vám. Také jste ovlivněna i strachem o své...

Sexualita

| Dotaz od: bad

Je mi 18 let a řeším furt neustálý problém jestli sem gay nebo ne měl sem několikrát sex s holkami nikdy sem neměl problém s ničim ani teď ale neustále testuju jestli mě...

Myslím, že hlavní problém bude, že se toho jednak bojíte, že by jste mohl být homosexuál a také, že o tom neustále přemýšlíte. Pokud člověk neustále na něco zaměřuje svoji...

Chtěl bych se vás zeptat zdali je chování Mé přítelkyně normální. Jsme už spolu 1rok a několik měsíců. První rok byl v pohodě bez žárlivých scén, ale nyní poslední měsíc a...

Martine, odpověděl jste si trochu sám, ano asi to bude úzkostná reakce na stres po rozvodu rodičů, neobávala bych se závažné psychiatrické nemoci jako je např. schizofrenie...

Měla bych dotaz ohledně svého přítele. Jsem s ním každý den už dlouho,bydlíme spolu. Tudíž jsem si u něho již před krátkou dobou všimla,že má dost zásadní problémy s úzkostmi a...

Dle Vašeho popisu přítel opravdu může trpět fobickou úzkostnou poruchou. Doporučovala bych Vám, aby se přítel objednal k psychologovi a poradit se s ním. V prvním kroce bych...

[nalezeno 2282 výsledků]
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x