Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2156 výsledků]

Slabost a podrážděnost

| Dotaz od: Marcela

Jmenuji se Marcela. Již delší dobu mám problém s celkovou slabostí, nic se mi nechce, motání hlavy, jakoby " vnitřní" třes rukou, časté bolesti hlavy, vadími hluk...

Je mi líto, čím procházíte. Doporučuji nejprve navštívit praktického lékaře, aby se vyloučila jiná, organická, závažnější nemoc. Až vyloučíte tuto variantu, doporučuji navštívit...

 

Noční můry

| Dotaz od: Filip

Chci už tak 2 měsíce mám zhruba 1xdo týdne problém s usinanim ,vždy když zabiram začne se mi zdát noční mura v te cítím bolest a křeče ,stává se mi to i 10 x denně a trvá mi i...

Filipe, noční můry, které popisujete, patří mezi choroby spánku. Velmi často jsou přítomné např. u posttraumatických poruch, stres je obecně velkým činitelem při těchto stavech...

Potíže s přítelem

| Dotaz od: renata

Nevím jestli nejsem normální já nebo můj přítel.Už jsi ničím nejsem jistá,jelikož mi přijde,že ze mě přítel dělá shcálně hlupáka abych ho poslouchala.Kamarádka mi nabídla abych...

Renato, neznám samozřejmě všechny souvislosti a mohu hodnotit pouze to, co jste mi napsala. V takovém případě ale musím říct, že cesta s dcerou za kamarádkou se mi jeví jako...

Psychické problémy partnera

| Dotaz od: Karolína

Chtěla bych se vrátit ke svému již zodpovězenému dotazu ( http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/zmeny-nalady-146142 ). Jelikož opravdu není možné dotáhnout jej mimo jeho vůli k...

Karolíno, jako ve všech vztazích, tak i v partnerských vztazích platí, že druhého člověka nelze změnit, pokud sám nechce. Měnit můžete pouze sebe. V předchozím dotazu Vám...

Bušení srdce

| Dotaz od: Lukáš

.."Trápí" mě bolesti na srdci a různé nepravidelné bušení, stres atd...Je mi 17 let, byl jsem na vyšetření se srdcem, ale lékař mi nic nenašel i po podrobném vyšetření...

Ve vašem případě se nejspíše jedná o psychosomatické onemocnění. Doporučila bych vám vyšetření a ev. následnou léčbu u psychoterapeuta.S pozdravem Jana Harnová

Ruminace

| Dotaz od: Monika

Potřebovala bych pomoc ohledně Ruminace. Je mi 15 a tímto problémem už trpím několik let, vlastně si už ani nepamatuji, že by se to nestávalo. Nikdy jsem to neřešila, myslela...

Vaše jednání a myšlenky mohou být spojené s obsedantními myšlenkami. Toto lze úspěšně řešit ve spolupráci s psychologem. Kromě psychologa též doporučuji poradit se s praktickým...

Kolaps, divné stavy

| Dotaz od: Aneta

Jmenui se Aneta je mi skoro 16 let .Chtěla jsem se zeptat ..Od ledna mám divný stavy např: někdy skolabuji a začnu brečet.. nepřijdu si já jako já přijdu si prostě jako jiný...

Je moc dobře, že jste napsala a zajímá vás, co se s vámi děje. Ocitla jste se zřejmě v těžké životní situaci, se kterou si nevíte rady. Píšete, že si připadáte jako jiný člověk...

Živé sny

| Dotaz od: Petra

Poslední dobou se mi zdávají velmi živé sny, že na mě v noci lezou obrovský záchodoví pavouci, mloci a pak ve finále nějaký neznámý hmyz. Je to tak živé, že v noci bleskovou...

Důvodů může být mnoho, například že máte nějakou negativní zkušenost s hmyzem a pavouky (popřípadě fobii) a to se vám objevuje i ve snech; pokud jsou sny nepříjemné atd...

Strach z lidí

| Dotaz od: Ludmila

Beru rivotil a escirdec 10mg a rivotil05 to chci hric mam potize se skotovat no mamka se boji chodit venku mezi lidi momte se sklepe a ma strach udela seji mihla pred ocima...

Pokud má Vaše maminka tyto problémy, pak Vy sama s tím asi nic neuděláte. Je potřeba, aby své potíže a jejich vývoj probrala s praktickým lékařem, který rozhodne o dalším...

Deprese po rozchodu

| Dotaz od: Jan

Rozešel jsem se s holkou kterou jsem hrozne miluju , chtel bych ji hrozne zpatky , ale ona se zakoukala do jinyho a nevi co chce a me to cekani hrozne vysiluje . Jsem furt ve...

Mladý muži psychopat zcela jistě nejste, to co prožíváte je normální reakce na vážnou životní situaci. Z toho co píšete se však domnívám, že váš stav je opravdu vážný a...

Rivotril

| Dotaz od: Renata

Cca před rokem mi psychiatrička předepsala Rivotril na "braní podle potřeby". Mám tablety 0,5 mg a v lahvičce bylo 50 tablet. V lahvičce mi ještě tablety zbývají , asi...

Dávka,kterou občas užijete,je opravdu velmi malá,funguje spíše jako placebo.

Úzkosti, nechutenství, deprese

| Dotaz od: Kateřina

Již několik dnů mám pocity na zvracení, spím i 9 hodin a i tak se probudím unavená a celý den to přetrvává, trpím nechutenstvím a občas mě i bolí hlava. S psychickým stavem to...

Je mi moc líto, co prožíváte. Doporučuji neprodleně vyhledat psychologa (klinický psycholog je hrazený z veřejného zdravotního pojištění, psychoterapeut je hrazen cash). Čím...

Změny nálady

| Dotaz od: Karolína

Mám podezření, že můj přítel trpí nějakou psychickou poruchou podobnou bipolární poruše. Je mu jen 19 let. Velmi často se mu mění nálady. Jednu chvíli je nejhodnější chlap pod...

Karolíno. Mrzí mě, že máte ve vztahu tolik "akce", bohužel poskytovat psychiatrické diagnózy třetí osoby přes internet by bylo opravdu neprofesionální. Do situace může vstupovat...

Psychika

| Dotaz od: Denisa

Pravidelne docházím na psychiatrii . Dostávám miraklid a wellbutrin sr. Jednou j byl pokus o ssebevraždu. Zemřela máma babička a děda a manžel projel peníze vse nám sebrali...

Když člověka potká tolik bolestných zážitků, a obzvlášť když je to v krátké době, chce z toho nějak uniknout. Ale nelze to podceňovat. Pokud Vás napadají myšlenky na smrt...

Noční běsy

| Dotaz od: Eliška

Chtěla bych se zeptat na svůj problém týkající se hodně zlých snů. Vezmu to od začátku. Před usnutím cítím v hlavě divný tlak. Pak usnu a zdá se mi noční můra. Ležím ve stejné...

Eliško, ve snech si Vaše podvědomí řeší něco důležitého. Ericksonovská hypnoterapie pracuje se sny tak, aby se to důležité vyřešilo a děsivých snů již nebylo potřeba. Proto...

Nervozita a bušení srdce

| Dotaz od: Marta

Už pár dní cítím takový divný pocit bezdůvodné nervozity, nejdřív to byly jen takové chvilkové stavy, prodlužovaly se, teď už to trvá pořád. Navíc cítím bušení srdce (už delší...

Stres může takové obtíže vyvolávat, také se tak může projevovat třeba porucha funkce štítné žlázy. V každém případě doporučuji nechat se u lékaře zkontrolovat - v nejlepším...

Antidepresiva

| Dotaz od: Martina

Prosím o radu od listopadu 2015 užívám antidepresiva Escitalopram Mylan 10 mg a chtěla bych užívání ukončit.Jak to mám udělat? děkuji za odpověd Novotná

Ano...můžete, nejlepe postupně snížením na půl tablety, pak třeba půl tablety ob den...atd., pokud by jste cítila zhoršení stavu můžete dávku opět navýšit...lék vysadit můžete...

Antidepresiva a alkohol

| Dotaz od: Jana

Chci se nejdříve zeptat tady, než začnu cokoli podnikat. Je mi 30 let. Od 20 let soustavně beru Citalec a Neurol (pro panické artaky a úzkosti - které se mi spustili po vážné...

Jano, alkohol sám o sobě může poškozovat játra, to určitě víte. Kombinace alkoholu, antidepresiv a neurolu pak může být opravdu velmi nepříznivá nejen na fyzický stav, ale i...

Třezalka

| Dotaz od: Tomáš

Chtěl jsem se zeptat jestli mohu užívat třezalku a Asentru 50? Třezalku mám na doporučení a léky mi napsal můj obvodní lékař. Mám problém s psychikou a nedokážu se na nic...

Pití třezalkového čaje v letních měsících se nedoporučuje, protože je fototoxická. Můžete zkusit meduňku, dobromysl a mateřídoušku. 1/4 litru před spaním může zmírnit obtíže...

Agresivita

| Dotaz od: Radek

Píšu Vám ohledně mého problému, s kterým už hodně dlouho bojuji, ale zatím bohužel neúspěšně. Jde o to, že nezvládám svůj vztek a vždy když se naštvu, a to někdy i opravdu kvůli...

Děkuji za projevenou důvěru a otevřenost při popisu toho, co prožíváte. Je vidět, že Vás situace trápí a oceňuji i Vaši ochotu chodit k psychologovi. Z toho co píšete se zdá, že...

Pomoc

| Dotaz od: Lenka | z mobilní aplikace

Je mi skoro 14 let a od 26.5. 2016 se mi zdá jako kdybych byla ve snu chvílemi, prostě že nevnímam okolí a prostě jako ve snu. Mám také hodně nízký krevní tlak. Také jsem začala...

Myslím, že bylo od vás moudré, že jste napsala. To, že vás něco tíží mě mrzí, ale myslím, že máte způsob jak věc změnit. Píšete, že nemůžete říct, co je důvodem k vašim obavám...

Pocit propadání se do prostoru

| Dotaz od: František

Tenhle problém mám už od mala, teď je mi 18. Nemívám tento pocit často (1-2 do roka). Vždy se mi to stává, když spím. Z ničeho nic se probudím uprostřed noci (2 až 5 hodina...

Máte zajímavé zážitky. Příčin může být mnoho - nějaké neurologické, či to může být i určitý důsledek snů a snění, ale i další; bylo by vhodné zjistit, co jste vždy před tím...

Pocit strachu

| Dotaz od: Lucie

Prosím o radu, co mi přesně je. Již po třetí v životě (po dlouhodobém stresu) trpím strachem z lidí, z uzavřeného prostoru, přijdu si jak opilá, mám závratě, bojím se, že...

Lucie, co Vám přesně je, to se z několika slov na čtyřech řádcích a bez dalších podrobností opravdu dá jen těžko určit. Chcete-li přesnou diagnózu či název onemocnění...

Asi rovnou přejdu k mému problému. Je mi patnáct let. Jsem velmi citlivá, každý den pláču a to z různých důvodů, ale nejčastěji je to ze stresu. Stresuji se nejen kvůli škole...

Vážená slečno, nebojte se a vyhledejte nějakého psychologa nebo psychoterapeuta, předtím se však se svými obtížemi svěřte někomu z rodičů. Odborník si s vámi promluví a jistě...

Strach při komunikaci

| Dotaz od: Marek

Prakticky od mala mám strach před někým mluvit a projevovat se a to ze silných obav, že se strapním díky neúplné znalosti tématu, díky tomu, že mi spoustu věcí při diskuzi uniká...

Je skvělé, že máte odvahu napsat do této (veřejné) poradny, a to třeba beze strachu, že Vás v tom (kratičkém) příspěvku někdo pozná. Určitě se s tím dá mnoho co dělat, vždyť i...

Panická porucha

| Dotaz od: Diana

Mám už 6 let Panickou poruchu.Beru antidepresiva.Všechno docela zvládám,ale v poslední době se mi objevil noví příznak.Špatně se mi polyká a mám pořád stáhnutý krk.Dočetla jsem...

Diano. Nejsem lékař, a pokud máte medicínský problém, který Vážně ohrožuje Vaše dýchání (jako třeba rakovina mozku, astma nebo tuberkulóza), nemůžu Vám říct, co dělat. Pokud...

Nespavost, únava

| Dotaz od: Anežka

Už nějakou dobu trpím silnou únavou, i přes dostatek spánku, až častým vyčerpáním, takže někdy jsou pro mě hodně zmáhající i běžné aktivity, udržení pozornosti, často...

Návštěvu lékaře vám jednoznačně doporučuji a to v co nejkratší době. Je zapotřebí, aby lékař zjistil, jestli máte po organické stránce vše v pořádku. Dále se zaměřte na práci s...

Úzkostné stavy

| Dotaz od: irena

Dobrá den Irena beru delší dobu lék elicea na úzkostné stavy jak dlohou dobu mohu tyto léky brát nyní je beru už druhým rokem jen 0,5 mg je mi dobře a pomáhají mi

Ireno. Jsem ráda, že Vám léky zabírají na Vaše nepříjemné stavy a že Vám pomáhají. Vaše terapeutická dávka není vysoká a tudíž se domnívám, že byste ji měla brát i nadále, i...

Psychika

| Dotaz od: Patricie

Vsechno to začalo tím,že se naše babička 64 let prudce zdravotně zhorsila ( posledni stadium alzeimer) co jsem se dozvedela,že měla zastavu a 45 minut ji ozivovali skoncila na...

Patricie, když ztrácíme důležitého člověka v životě, je to pro organizmus veliká zátěž a ta projevu různě. U Vás bolestmi hlavy, ruky, nohy. Doporučuji se rychle objednat na...

Strach ze psů

| Dotaz od: Michaela

Mám dotaz spíše na psychologa nebo lékaře s podobným zaměřením. Už od malinka mám strach ze psů i když se mi líbí. Když nějakého míjím na chodníku, snažím se mu vyhnout co to...

Z toho co píšete zřejmě opravdu jde o fóbii ze psů. Řešení je samozřejmě na Vás, ale z toho co píšete si myslím, že by se Vám mohlo dost ulevit, pokud by tyto projevy odezněly...

[nalezeno 2156 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Naposledy čtené: