Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2321 výsledků]

Maniodeprese

| Dotaz od: Jakub

Mojí přítelkyni je 17 let a obě její tety z otcovi strany trpí maniodepresivní psychózou. Z toho jedna dodržuje léčbu a funguje v normálním životě. Druhá léky nebere, pije...

Těžko jenom z Vašeho popisu určit, o jak závažnou poruchu se jedná, samozřejmě, určité výkyvy nálady lze akceptovat, pokud ale negativní nálada přetrvává delší dobu, dosahuje...

 

Poděkování

| Dotaz od: x

Vážená poradno, chtěla bych Vám vyjádřit poděkování za doporučení ambulance psychologa. Nechtěla jsem dlouho otálet, a zbytečně čekat, a obrátila jsem se hned na psychologickou...

Jsme rádi, že Vám naše poradna byla nápomocná, a že jste navázala kontakt s lékařem, který má zájem na řešení Vašeho problému, ten určitě nic nenaznačoval, vůbec ne to, že by...

Únava

| Dotaz od: Veronika

Mam dotaz ohledně léků elicea 10 mg, tyhe léky mi byly nasazeny kvůli stále únavě a návalům do hlavy až ke kolapsu . Jenže když jsem léky začla brát byly mi indikovány 20 mg...

Veroniko. Bohužel, pro nedostatek informací Vám já, paní doktorka Bisová ani další odborníci přes internet nemůžeme odpovědně poradit jaké léky, a jestli vůbec užívat - a špatná...

Erotická videa

| Dotaz od: x

Před časem mě můj kolega z práce dlouho lákal k němu domů, jak on říkal na choulostivá videa. Nikdy mě ale nezlákal. Včera večer mě ale přepadla hodně velká zvědavost, a já si...

Vážená dámo x, doporučila bych Vám nesledovat videa, která se Vám nelíbí a z kterým nemůžete usnout. Pokud chcete situaci probrat, obraťte se na psychologa a ne na naši...

Rada by som sa poradila ako mame postupovat s rodinnym prislusnikom, ktory ma psychoorganicky syndrom a k tomu berie drogy, poziva alkohol, berie veci z domu, aby ich mohol...

Zuzano, bohužel můžu jen potvrdit názor paní doktorky. Protože nepíšete, jestli se jedná o rodiče nebo sourozence, ani jeho/její věk, nemůžu se vyjádřit o moc víc. Rozhodně ale...

Úzkostná reakce na stres

| Dotaz od: Jana

Pred zhruba před 6 lety jsem měla úzkostné stavy a paniky. Brala jsem cipralex a jsem 4 roky bez medikace.Před týdnem jsem se dozvěděla, že mohu nastoupit na mnou vysněnou...

Zdravím vás, myslím že to úplně zbytečně komplikujete, na kratší dobu před operací bych nechal jen ten Neurol třeba na noc, během dne bych nasadil Prosulpin třeba 2x1, výborně...

Úzkostná porucha

| Dotaz od: Jarmila | z mobilní aplikace

Mám takový dotaz. Asi před dvoumi lety,moje sestra proletěla skleněnyma dvěma. Měla hlubokou ránu na dlani u palce,palec ji tam jen tak vysel. Brečela,krvácela ( byli doma...

Jarmilo, mrzí mě, že jste měla takové špatné zážitky, i když se občas v životě stávají. Myšlenka na to, že by náš blízký začal krvácet, nebo se mu "něco stalo", je samozřejmě...

Již asi 2 roky užívám Zolpidem, 1/2 tbl. večer a druhou půlku v noci, když se probudím. V poslední době se účinek snižuje a dávku nechci zvyšovat, co teď? užívám ještě citalec...

Zolpidem je lék návykový, je typické, že při návyku na tento lék je pro zachování jeho účinku potřeba neustále navyšovat dávku. Vhodné by bylo lék postupně vysadit úplně a...

Asi měsíc mě trápí psychické problémy jako nesoustředěnost, tunnel vision, neorganizovanost, občas se přistihnu jak se dívám do blba a na nic nemyslím po delší dobu. Hlavu mám...

Nejlepší bude, když navštívíte Vašeho praktického lékaře a sdělíte mu Vaše problémy. On bude mít možnost reagovat a doptat se na spousty věcí. Buďte upřímný a sdělte vše...

Kamarádství

| Dotaz od: a

Mám trable s bývalou kamarádkou, ale dnes si nejsem jista, zda bylo správné, se jako kamarádky rozejít (z mé strany). Moje kamarádka před mnoha lety spáchala pokus o sebevraždu...

Volba kamarádek je na Vás, pokud Vás Váš vztah nenaplňuje, nepřináší Vám nic pozitivního, sama máte spíše pocit, že Vás tento vztah zbytečně zatěžuje, nepokračujte v něm. Co ale...

Úzkostná porucha

| Dotaz od: Iva

Nemluví se mi o tom lehce a tak trochu se za to i stydím. Občas mám vnitřní pocit, jakože se mnou něco je. Že onemocním nebo že se mi něco stane. Často to vyvolá i tělesnou...

Většinu úzkostných poruch lze léčit v rámci psychoterapie kognitivně behaviorální terapií, a to s použitím léčiv i bez jejich použití, nebo transformační systemickou terapií...

Stres u matky

| Dotaz od: x

Dnes se ptám na moji maminku. Mám starší maminku, která moje studium prožívá se mnou. V den mé zkoušky prožívá stejné obtíže jako já, a dokud ze školy nezavolám, že je vše OK...

Od toho maminky máme, aby se o nás strachovali, aby vše dobré i zlé přežívali s námi, má to tak celý Váš život a jiné to nejspíše již nebude, když ji chcete stresu ušetřit, o...

Nespavost

| Dotaz od: Alena

Mám velký problém s nespavostí, který trvá asi dva týdny. Před necelými třemi lety jsem prodělala depresi v těhotenství, pak i po porodu, dostala jsem Venlafaxin a na noc...

Aleno, děkuji za Váš dotaz. Chápu, že Vás Váš problém trápí. Vaše vyčerpání nepomůže Vám ani Vašemu miminku. Podle Vašeho dotazu je vidět, že se o Váš problém velmi zajímáte...

Studijní stres

| Dotaz od: Vendy

Psycholog / Dobrý den, omlouvám se za svůj další dotaz, skoro to vypadá jako moje závislost na Vašich stránkách, ale vše (moje obtíže) jistě vyřeší můj rozhovor s psychologem...

Psycholog Vás naučí pracovat a odbourávat stres jakéhokoli původu, ideálně vhodně volenou psychoterapií, do jaké míry a jak rychlý toto bude mít nástup neumím říct, s pozdravem...

Problém se zubařem

| Dotaz od: Marie

Dva roky chodím k mému zubaři a už se mi dvakrát stalo, že pan doktor byl extremně arogantní a cinický. Poprví na mě vyjel, když mi vytekla z oka slza (což je u mě normální...

Chápu, že sehnat dobrého a cenově dostupného zubaře je dnes skutečně umění, ale není to nemožné a věřím tomu, že když si dáte tu práci, obvoláte lékaře v okolí, určitě Vás někdo...

Samovolné potraty

| Dotaz od: Romana

Přeji hezký den. Zajímalo by mě a chtěla bych se zeptat, jak moc může psychika u ženy souviset s otěhotněním. Zhruba před rokem a půl jsem se začala léčit se silnými a častými...

Popisujete úzkostlivost, přecitlivělost a celkovou únavu. Naše prožívání a celkové cítění, tedy psychický stav, souvisí s naším zdravím. Často ženy, takto vystresované, nemohou...

Psychika

| Dotaz od: Iv.

Na internetu jsem našla tento odkaz, kde nabízí volný prodej léku, kde mezi nimi jsou i antidepresiva. Tady je ten odkaz http://www.drugstogo.net/about-pharmacy-cz.html. Před...

Nasazení antidepresiva spadá do kompetence lékaře. I když jde o nasazení malé dávky, měl by to rozhodnou především Váš praktický lékař či psychiatr. Nasazování antidepresiv bez...

Psychika

| Dotaz od: Denisa

Poslední zhruba 2 roky mě s přestávkami trápí opakované potíže se záněty v pochvě i kvasinkové infekce. Před pár dny mi zjistili vnitřní hemoroidy. Gynekoložka mi říkala, že se...

Psychika hodně zdravotních obtíží ovlivňuje, i když je nemusí přímo vyvolávat. Proto zaměření se na psychosomatickou medicínu by Vám velmi pomohlo. Kvasinkové infekce hodně...

Psycholog

| Dotaz od: Vendy

Psycholog je svým způsobem lékař, a pokud rozpozná psychický problém u pacienta, jistě zakládá zdravotní kartu, která je součástí celkové dokumentace o pacientovi. Chtěla jsem...

Psycholog je odborník vzdělaný v humanitních vědách, obvykle vystudoval psychologii na filozofické nebo pedagogické fakultě. Psychiatr je vždy lékař, vystudoval medicínu a...

Nechtěný orgasmus

| Dotaz od: Vendy

Ačkoliv si připadám jako úplně normální člověk, nakonec jsem se rozhodla, že osobně navštívím po zkouškovém období ordinaci psychologa, abych si s někým mohla osobně promluvit o...

Váš pohovor s psychologem z důvodu potlačení nechtěného orgazmu nebude mít na Vaše přijímací řízení u policie žádný dopad, s pozdravem, Dr. Horáková

Rozmazlený...

| Dotaz od: Aneta

Nevím zda to sem uplne patří,ale mám pritele a zdá se mi že je psychicky nemocný ,měl těžké dětství,taťka ho pořád mlátil,a maminka zase rozmazlovala a dělá za něj úplně vše,teď...

Zdravím vás, ale bohužel pro vás nemám dobrou zprávu, podle vašeho popisu se jedná o poruchu osobnosti, lidově řečeno formu psychopatie, se kterou těžko něco naděláte, pokud je...

Porucha erekce

| Dotaz od: Lukáš

Mám problém s dostavení nebo udržení erekce s přítelkyní. Jsme spolu teprve cca 3 měsíce a celý náš vztah provází spousta neshod, stresu, hádek a podobně. Při masturbaci mám...

Vaše obtíže na mě působí jako psychického rázu. Ocitl jste se v začarovaném kruhu. Doporučuji konzultaci s psychologem, Váš dotaz ještě zpracuje konzultační ambulance. Držím...

Jak pomoci přítelkyni?

| Dotaz od: Májuša

Můj dotaz se týká mé přítelkyně. S přítelkyní (32let) jsem již 3roky a za tuto dobu jsme společně zažili opravdu mnohé a tím nemyslím jen to hezké.Přítelkyni a jejího syna jsem...

Vaše přítelkyně má mnoho problémů. Určitě je dobře, že některé začala řešit. Alkohol, drogy a práce v nočním klubu nejde dohromady s péčí o dítě. Podle toho, co píšete se...

Problémy s dýcháním

| Dotaz od: Pavlína

Je mi 18 let Od minulého tydne mám problém s dýcháním. Měla jsem příjmačky na vysokou školu a delší dobu předtím jsem byla ve stresu. Tehdy mi ty problémy začaly. Teď už ve...

Potíže mohou pokračovat i po stresovém období (někdy se potíže i paradoxně zhorší po opadnutí stresu..). Jak potíže popisujete, skutečně to vypadá, že jsou stresového původu...

Antidepresiva

| Dotaz od: Anetka

Pokud se na Vás obrátí studenti, pokaždé získají od Vás radu, nebo vhodné doporučení. Jsem 22 studentka, a rovněž jsem se na Vás obrátila s žádostí o informaci. Prosím, slyšela...

Antidepresiva jsou velice širokou skupinou léků, s velice variabilním způsobem účinku, obecně lze říct, že upravují nastavení mozku tak, že je člověk spokojenější, nepociťuje...

[nalezeno 2321 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: