Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2119 výsledků]

Psychika

| Dotaz od: Veronika

Jednou se mi stalo ze se mi začalo špatně dýchat, jakoby jsem se nemohla nadechnout křeče v nohách. Stalo se mi to asi týden po tom co jsem nosila těžké spalky, skládala dřevo a...

Vaše obtíže opravdu mohly být od hrudní páteře. Ale z toho, jak popisujete své obtíže, tak i psychika zde hraje roli. Ne všechny doplňky stravu jsou účinné a vhodné. Je otázkou...

 

Nervozita

| Dotaz od: Jana

Cca týden jsem se necítila dobře, nervozita, nic me nebavilo, nechutenství.... obvodní me vyšetřila, zjistila virózu, ale také velký třes a nervozitu. Poslala me k...

Je mi moc líto, co zažíváte za trápení sama se sebou i s nemocnými rodiči. Oceňuji, že jste se svou situací něco začala dělat, změnila věci ve svém životě směrem k větší...

Psychika

| Dotaz od: Martin

Léčím se pro vysoký krevní tlak - Micardis 80 a Agen 5, tlak doma pod kontrolou (130/75) u lékaře vždy vyšší, holter před rokem prokázal normální hodnoty (stejné jako doma...

Popisujete, že Vaše obtíže nastaly před měsícem a že jste byl pod velkým tlakem v práci. Vidím spíše zde příčinu Vašich obtíží. Po vysazení Betalocu se mohou psychické mírně...

Opakovanie

| Dotaz od: Robo

Mam 16 rokov a mam strašne otravný problém. Neustále si musím opakovať veci ale nie 2x ale niekedy aj 40x. Nieje to len opakovanie ale napríklad keď sa náhodou s nohou kopnem a...

Robo, skutečně by se mohlo jednat o OCD, doporučuji konzultaci s psychologem. Obvyklou léčbou (pokud by se diagnóza potvrdila) pak bývá medikace předepsaná psychiatrem. Ty sám...

Zhroucení z přepracování

| Dotaz od: Martina

Ještě bych ke svému předchozímu dotazu chtěla doplnit, že příteli je 50 let a napadlo mě, zda by mu nepomohla k zotavení dovolená v nějakém novém prostředí, ale nevím, za jak...

Takto na dálku to je opravdu těžké posoudit, jak dlouho takový stav může trvat. Záleží na spoustě faktorů. Myslím, že by ale bylo vhodné vyhledat nějakou odbornou pomoc, buď...

Sociální fóbie

| Dotaz od: Martin

Absolutně nevím jak předmět dotazu pojmenovat. Je mi 18 roků a mám jistý problém. Pro pozorovatele jsem normální kluk, student, stále usměvavý, pohotový a ostatními vyhledávaný...

|Dobrý den Martine, z toho co píšete lze sice usuzovat na obtíže sociálně úzkostného až fobického charakteru, ale bez osobní konzultace není možné nic blíže specifikovat. Může...

Před časem jsem si přes úřad práce našla novou práci, kterou vykonávám z domu. Klasické osmihodinovky strávené permanentním sezením u počítače jako seo optimalizátor - nahrávání...

Petro, jistě by bylo vhodné zajít za Vašim praktickým lékařem a zjistiti příčinu otoků nohou a řešit kolísavý tlak, zdá se Vám, že byste mohla trpět depresí? Domnívám se, že by...

Je mi 21 let a nevím si rady s mým problémem. V 15 jsem přestala vrcholově sportovat. Od té doby jsem přes střední, kdy moje dospívací životospráva nebyla zrovna zelenina a...

Vaše polymorfní obtíže s velkou pravděpodobností souvisejí se stresem a zvýšenou úzkostí. Pokud veškerá vyšetření vyloučila organickou etiologii vašich obtíží, s velkou...

Jednu dobu jsem chodila na psychiatrii kvůli předávkování se, v nejbližší době to vypadá na psychologa kvůli problému s dýcháním bez fyzické příčiny. Celkově jsem šílený...

Lucie, je moc dobře, že jste se rozhodla napsat. Z vaší zprávy vnímám, že se necítíte úplně v pohodě. návštěva psychologa by pro vás zřejmě byla moc dobrým počinem. S...

Nedávno jsem měl ekg holter, který mi vyhodnotil rychlejší změny rytmu, ale zrovna ten den mi bylo jak naschvál celkem dobře. paní obvodní mi řekla, že není co řešit, že žádný...

Adame, nemusíte se obávat, lék užívejte, jedná se o závažné poruchy srdečního rytmu. Hezký den.

Trva to asi mesic,podotykam ze mam strach z mysi a ve svem pokoji jsem mel mys,tim to dnem se mi znacne zhorsil stav,zavrate,arytmie srdce,nikdy v zivote jsem to nemel,obcasna...

Pavle, mohlo by se jednat o Úzkostnou poruchu, zkuste problém konzultovat se svým praktickým lékařem, mohl by Vám nasadit určité léky, nebo Vás odešle na psychiatrii. S...

Nevolnost

| Dotaz od: Gerda

Předem děkuji za Váš čas a radu. Včera již podruhé v měsíci se mi opakoval stejný případ. Celý den v klidu a pohodě a večer kolem 21 hod najednou v obličeji zčervenám, cítím jak...

Gerdo Z toho co popisujete by se mohlo jednat o úzkostnou/panickou poruchu, ale samozřejmě takováto diagnóza "střelená" bez hlubšího vyšetření a odebrání anamnézy může být...

Strach z blízkosti

| Dotaz od: Veronika

Mám dotaz ohledně osobního prostoru. Dneska mě objala sestra a najednou jsem měla pocit, že nemohu dýchat a točila se mi hlava. Ale když jsem byla v blízkosti mamky, tak nic.

Bylo by dobré navštívit psychologa nebo psychiatra. Je možné, že by se mohlo jednat o úzkost až paniku ve spojení, že jste nemohla dýchat a zatočila se Vám hlava. Určitě...

Je to cca rok a půl co jsem trpěla bulimií,rozhodla jsem se že se chci léčit, začátkem ledna tento rok jsem začala,šlo to pomalinku,a ted docházím cca dva měsíce na terapii, z...

Je dobře, že jste začala léčbu a docházíte na psychoterapii, a že váš stav se o něco zlepšil. V tuto chvíli bych vám doporučoval vše diskutovat s vaším terapeutem/terapeutkou...

Celková nevolnost

| Dotaz od: Zuzana

Poslední měsíc se celkově necítím dobře. U lékaře jsem byla několikrát s řadou problémů ale svůj celkový stav nedokážu vysvětlit natolik, abych za ním mohla přijít a...

Zuzano. Problémy, které opisujete, skutečně můžou být způsobené tzv. psychosomaticky. To znamená, že Vaše fyzické symptomy (nevolnost, motání hlavy, celková slabost) jsou možná...

Neurol

| Dotaz od: Ondra | z mobilní aplikace

No beru asi 1.5 mg denně, je možnost vyměnit ho za diazepam? Vlastnosti a účinky jsou stejný?

Ondro, dá se zaměnit, účinky jsou obdobné, je to podobná léková skupiny, oba návykové, dlouhodobě nedoporučuji. Hezký den.

Bolest hlavy, nevolnost apod.

| Dotaz od: Aleš

Chtěl bych se zeptat o co se jedná ,zhruba před cca třemi měsíci (po rozchodu) mi začali problémy jako , bolesti hlavy ,nepříjemné píchání v hlavě, většinou v zadních částích...

Je mi líto, co zažíváte po rozchodu s přítelkyní. Určitě stojí za to nepodcenit i tuto variantu, kterou zmiňujete. Zkuste se obrátit na svého praktického lékaře, aby Vám dal...

Pooperační deprese

| Dotaz od: Lenka

Můj dotaz se týká mého 69 letého otce. Před měsícem absolvoval operaci kolene a před několika dny se vrátil z lázní domů. Od té doby, co se vrátil, ho nic nezajímá, velice málo...

Doporučuji kromě konzultace s praktickým lékařem navštívit psychiatra, popř. psychologa, který může pracovat s jeho myšlenkami.

Rýma a nachlazení

| Dotaz od: jarmila

Můj problém je ojedinělý, ale chci znát Váš názor, abych ho mohla předložit manželovi.Manžel smrká do látkových kapesníků a pravidelně je zastrkuje mezi žebra radiátorů at...

Paní Jarmilo, rozumím tomu, že Vás manželův zvyk zlobí, a současně si říkám, že i když to je x let, jste stále spolu. A to mi připadá to důležité. Ve většině manželství bývá...

Mám takové přání. Sen s přítelkyní 3 roky je krásná a hodně přitažlivá ale už asi 4 měsíce nemám erekci jaký je to problém? Oba si už nevíme rady tak vás žádám o radu. Kekuji...

Máte překlepy v textu, přemýšlím, co to znamená - obecně erekce je seismograf vztahu, když se zacne něco dit, tak muze zmizet - a je to jen indikátor toho, ze se mezi Vámi něco...

Zlozvyk ročního dítěte?

| Dotaz od: Jana

Má roční dcera si už pět měsíců strká prsty do krku a následně se pozvrací. Nemůžeme jí to odnaučit. Na orl jí udělali výtěr a vše je po zdravotní stránce v pořádku. Prý se asi...

Paní Jano, bude potřeba, abyste situaci se zvracením předcházela tak, ať se vůbec nerozvine. Je-li vyvolána osamocením dítěte, když má usínat, bude asi vhodné změnit zaběhaný...

Psychické problémy

| Dotaz od: Viktorie

Je mi 15 let. Celý můj život vždy byl hrozně komlikovaný. To co každý zná jako normální a samozřejmost, pro mě bylo těžší. Moji rodiče jsou rozvedeni a dělali si celý život vše...

Viktorko, je mi moc líto, že se takhle trápíte. Vím, že kombinace sy. ADHD a specifických poruch učení, spolu se zátěžovou situací v rodině je pro každého velmi náročnou situací...

Problém s partnerem

| Dotaz od: Hana

Asi jako každá druhá žena mám nutkání si o problémech povídat a mít snahu je jednou pro vždy vyřešit. Můj partner se ale vždy rozčílí a myslí si, že mu vše hned vyčítám. Nevím...

Jakékoli problémy v páru se jinak než komunikací o nich řešit nedají. Pokud vás má opravdu partner rád a na vztahu mu záleží, neměl by být problém ho přemluvit k návštěvě...

Cca 2 roky se léčím s panickou poruchou, zvládám to dobře. Panické ataky jsem měla i v noci, většinou silné bušení srdce, návaly horka, chuť utíkat neznámo kam. Zhruba před...

Jsem velmi ráda, že se vám daří zvládat záchvaty panických atak. Váš dotaz se ovšem týká stavů, které jste zažila v době spánku. Je obtížné takto stanovit jednoznačně, zda se...

Trasení rúk

| Dotaz od: veronika

Mám 16 rokov a mám dosť velky problem s trasením rúk. Neviem prečo aj ked niesom v strese tak sa mi hrozne trasu ruky. Bojim sa zdvihnuť plný pohár vody alebo bojim sa pripitku...

Problém může být neurologický, proto bych doporučoval návštěvu u neurologa; kdyby se třes objevoval ve spojení s nějakou psychickou zátěží, či stresem (píšete, že ne), tak bych...

Hezky den, pani doktorko. Moje problemy zacaly cca pred rokem, kdy jsem mela prvni panicky zachvat vyvolany silnou bolesti hlavy. Od te doby jsem podstoupila radu vysetreni, ale...

Je dobře, že jste již léčena. Popsané pálení žáhy a žaludeční nervozita může být důsledkem popsaných psychických obtíží a také si myslím, že se nejspíše o nic závažnějšího...

Neznámý problém

| Dotaz od: Alexander

Zdravím, už nevím na koho se obrátit, a vy jste asi poslední nadějě, protože už jsem zkusil opravdu všechno. Jde mi o to, abych konečně mohl diagnostikovat problém, který...

Alexandře. Mrzí mě, že Vás sužují takové "bloudivé příznaky". Protože se Vaše tělesné problémy špatně lokalizují, resp. žádný Váš orgán nevypadá být poškozen, možná jde o tzv...

Pár měsíců se u mě projevují změny nálad. Nejprve jsem byla jakoby bez pocitu, nic me nezajímalo, nedokázala jsem přemýšlet apod.. To se naštěstí zpravilo ale začala jsem hodne...

Jano, konkrétní vhodný lék může stanovit a předepsat pouze odborník - psychiatr. Z volně dostupných přípravků lze vyzkoušet třezalku, ale domnívám se, že ta u Vás na vyléčení...

Dotaz,rada:

| Dotaz od: Karla

Chtěla bych se zeptat.. Už 2 tydny jsem ve velkým stresu. Za 2 týdny jsem toho díky tomu moc nesnědla ba naopak jsou dny kdy nejím celý den, hlad mám, ale cokoliv snim zase...

Je mi moc líto, čím procházíte. Doporučuji co nejdříve vyhledat psychologa či psychoterapeuta a pokusit se s ním Vámi zažívaný stres zvládnout. Něco můžete začít dělat už sama...

[nalezeno 2119 výsledků]
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Naposledy čtené: