Psychika - vyhledávání v poradně

[nalezeno 2547 výsledků]

Stres a obavy

| Dotaz od: Veronika

Mám dotaz, který se týká spíše psychologie. Mám stavy, kdy se už předem bojím nějaké situace, něčeho, co mám udělat. Už předem se stresuji, že danou činnost udělám špatně a...

Paní/ slečno Veroniko, po přečtení Vašeho dotazu je mi jasné, že se trápíte a necítí se dobře. Věci si až moc berete a vztahujete, přehnaně kontrolujete. Určitě vyhledejte pomoc...

 

Porucha osobnosti

| Dotaz od: Tomáš

Mám poruchu osobnosti, nebo jejich kombinaci ale konkretne kterou, to jsem se od lekařů nedozvěděl. 2 roky se tedy snažím uspěšně vyléčit z depresí, aniž bych v té době věděl...

Tomáši, Vaším dotazem se bude zabývat specialista, vyčkejte tedy, prosím, na jeho reakci. Bohužel neznám odborníky z okolí Karlových Varů, nicméně pravidelná psychoterapie spolu...

Návštěva u psychiatra

| Dotaz od: Eva

Ještě jednou děkuju za kamarádku- lepší se!!! a nakonec jsem si troufla ivušce vaši poradnu i opatrně rozmluvit!!!!. před rokem náhodně objevila vaši poradnu a chtěla najednou...

Evo, těší nás, že vám i kamarádce naše poradna pomohla a pomáhá, k psychiatrovi žádanku od praktického lékaře nepotřebujete. S přáním hezkého dne, K. Jiříčková.

Problematické chování dítěte

| Dotaz od: Ludmila

Mám dotaz náš 7syn chodí do první třídy prospívá dobře jen má poslední dobou problémy s chováním ve škole lže a pod.dokonce dostal i napomenutí tr.uc.jen vysvětlovaly jsme mu že...

Paní Ludmilo, doporučovala bych se synem navštívit dětského psychologa. Poradí Vám, jak na syna nejlépe, může prověřit, jestli se nejedná o problém charakteru ADHD nebo jiný. S...

Strach z klíšťat

| Dotaz od: marcela

Stala jsem mi pro mě neznámá věc, syn měl asi před 3týdny klíště, je v pořádku a několik odborníků mi potvrdilo, že na dovolenou která bude 2.7. můžeme odletět, za ty tři týdny...

Marcelo, ano, potvrzuji Vám, že Vaše reakce na to, že syn měl klíště, není přiměřená. Váš syn není první ani poslední dítě, které mělo klíště. Pokud se takto těžko vyrovnáváte i...

Psychické problémy

| Dotaz od: Jan

Dobrý, je mi skoro 19 let. Už několik měsíců mám návaly horka, bušení srdce, někdy vzteku, někdy naopak sklíčenosti . V tomto letním období se to snad ještě zhoršuje, a pokud...

Máte dvě možnosti, buď vyhledat psychologa nebo psychiatra. Psychiatr je lékař, který vám napíše léky na zklidnění a psycholog s vámi celou situaci probere a dá vám návod, jak...

Stresová reakce

| Dotaz od: Karolína

Je mi 24 let a prave jsem uspesne udelala statni zkousku. Kazde zkouskove bylo doprovazeno stavy, ze jsem nemohla dychat a ja "lapala" po dechu. Bohuzel jsem myslela, ze ta...

Paní/ slečno Karolíno, zřejmě u Vás ještě dobíhá stres ze zkouškového a učení. Je to projev, jak sama víte, psychické nepohody. Ohledně lapání po dechu a náhlého zvýšeného...

Obava ze sexuální orientace

| Dotaz od: Martin

Je mi 17 let a posledních několik měsíců mám velký problém . Mám v hlavě děsný zmatek a to toho typu , že se bojím abych nebyl gay . Projevuje se to tím že když stojím u...

Pane Martine, myslím, že Vás ovlivnil negativní sen, kdy Vás nyní tato představa pronásleduje. Bylo by vhodné navštívit psychologa a vše s ním probrat. Nemyslím si, že by se...

Mam 34 rokov.Momentalne som v 28tt...uz 2 rok sa trapim s navalmy tepla..niekedy ni je horuco aj pol dna..alebo ma vsetko vo vnutri pali..ta horucava je hrozna busi mi srdce...

Veroniko, já si nejsem jistá, zdali Vám někdo adekvátně vysvětlil, co panická porucha znamená a jak se projevuje. Panická porucha je úzkostná porucha, je charakterizována...

Možný přenos infekce

| Dotaz od: Pavla

Mam uzkostny dotaz. Kdyz jsem dnes sla na kontrolu v nemocnici. Tak jsem na zemi zahledla jehlu s niti(doufam,ze to byla ta na latku...byla rovna). Myslim si,ze jsem na to...

Paní Pavlo, určitě nemohlo dojít k přenosu žádné infekce tohoto charakteru, kdyby jste šlápla na místo bosou nohou, kde jste předtím měla botu, která možná šlápla na šicí jehlu...

Rada bych znala odpoved na tuto otazku Muj manzel si nasel milenku s velmi vaznou nemoci a tou je schizofrenie on sam trpi bipolarni afektivni poruchou tak by me zajimalo zda...

Petro, toto není úplně otázka na lékaře. Při správném léčení a dodržování režimu mohou být obě poruchy úspěšně léčeny. Manželství s člověkem s psychiatrickou diagnózou je...

Návštěva lékaře

| Dotaz od: Hana

Mám dotaz jsem po operaci srdce , transpl. aortální chlopně za mechanickou. Mám po několika CMP, problémy s pohybovým aparátem a osteoporózu. Nyní beru warfarin 7,5mg hrozně mi...

Pokud vás trápí, že každý lékař je jinde, tak je to situace neovlivnitelná a nemá smysl se tím trápit, protože ani vy, ani nikdo jiný to nemůže změnit. Lékaři dnes chybí po celé...

Je mi 17 let a už od malá mám problém s jídlem. Málo kdy někde něco sním, v restauraci se jídla nedokážu ani dotknout, od cizích ruk, jen jídlo vidím a bere mě navrácení. Mám...

Vyhledejte psychoterapeuta. Seznam psychoterapeutů zde: http://www.czap.cz/seznam-psychoterapeutu. Vhodná při Vámi popisovaných potížích může být hypnoterapie. Řada potíží má...

Neočekávám, že mi pomůžete, ale potřebuju se někomu svěřit a naživo to nedokážu. Poslední dobou můj život absolutně ztratil smysl, každý víkend se opíjím skoro do bezvědomí a...

Doporučuji Vám zahájit spolupráci s psychoterapeutem. Společně se můžete zabývat tím, jak dát Vašemu životu smysl. Váš věk odpovídá období ohledání sebe sama, sebe ve vztahu k...

Rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit k fobii z uzavřených prostor, kterou v posledních týdnech intenzivněji pociťuji. V uzavřených prostorách, ze kterých nemohu vystoupit...

Připojuji se k panu doktoru Folprechtovi, že krátkodobé potlačení úzkosti není jejím řešením. Doporučuji psychoterapii a vhodná je hypnoterapie. Ve spolupráci s psychoterapeutem...

Tupé tlaky na spáncích

| Dotaz od: Martin

Už asi 2,5 měsíce mám tupé tlaky na spáncích. Jakoby mi někdo tlačil na hlavu. Trvá to celý den. Když na to nemyslím, tak to není tak intenzivní. Nedokážu se soustředit a dělá...

Se svým problémem se obraťte na praktického lékaře. Jakmile vyloučí fyziologickou příčinu potíží, je vhodné zahájit psychoterapii. Nic nezanedbejte. Psychoterapie je na místě...

Panická porucha

| Dotaz od: Dávid

Nie som si úplne istý ako to opísať ale v poslednej dobe (a dajme tomu v dobe posledného polroku) dostávam občasne panické záchvaty (aspoň si myslím že sú to panické záchvaty...

Davide, už je pondělí, takže k lékaři zajděte. O víkendu je asi nejlepším řešením pohotovost nebo přípdaně psychiatrická pohotovost. Bylo by vhodné nějak upravit medikaci, možná...

Poslední střípek do mozaiky - Dobrý den, jestli to dobře pochopila, pokud se nyní zajímám o naše pohlaví, a všeho, co s tím souvisí je naprosto normální vývoj. Podle běžných...

Nevím přesně na co konkrétně se ptáte, dle všech Vaších příspěvků zde v poradně jste zralá žena,menstruující, zda psychický vývoj natolik zaostává za fyzickým?To si nemyslím, že...

Měla bych dotaz ohledně užívání Cipralexu a současné bylinné léčbě. Kvůli gynekologickým problémům bych ráda zkusila směs bylinek, ale nevím, které bylinky na Cipralex můžu...

Obecně není vhodné kombinovat jakoukoli léčbu s intenzivním přísunem bylinek, zejména ne ve směsích, kde není přesně jasné složení. Třezalka určitě ne, jinak pak krátkodobě a v...

Průjem

| Dotaz od: Stanislav

Mam stále problémy z hnačkou niekedy raz dva razy za deň niekedy aj pocit slabosti ako pri brušnej chrípke a hnačku aj 4 krát za deň mal som veľa stresu ale horúčka nieje ani...

Při stresové zátěži dochází k rychlejším některým pochodům v těle a může docházet i k průjmům. Vyčkejte na vyšetření na gastroenterologii a bude-li negativní, pak je vhodné...

Absence puberty - Když jsem byla dítě a poté dívka, cítila jsem se hodně moc a moc dospělá. Nezajímali mě činnosti mých vrstevníků. Já byla přeci dospělá. Když na to dnes...

Ivo, domnívám se, že zvědavosti o vlastní tělo není překážkou žádný věk a naopak jsou věci, ke kterým žena musí dospět, než se o ně začne přirozeně zajímat. Samozřejmě, že...

Dobrý​ den.V posledních týdnech jsem byla docela nervozni a ve stresu.Ted me bývá zle zacnou se mi klapat ruce ale pak to přestane.K doktorovi se me jít nechce.Jeste podotýkám...

Anny, a co konkrétně potřebujete vědět? Jestli je to tím stresem? S největší pravděpodobností ano. Zkuste si udělat delší volno, pokud máte možnost, a vše se nejspíš upraví. K...

Hezký den. Opakovaně mě ráno trápí nucení na zvracení. Stává se mi tak ze špatných snů nebo třeba i pachů nebo myšlenek a stresu . Toto nucení se po určité době zastaví ale...

Pokud je vyšetření žaludku v pořádku a Vám tyto potíže přetrvávají, i vzhledem k tomu, že je nauzea, pocit na zvracení vázán na konkrétní situace, stres, špatné sny, myšlenky...

Ventilování přepětí

| Dotaz od: Iva

Paní Dr. Obrové děkuji za odpověď, velice mi pomohla pochopit, co se vlastně se mnou děje, a pomalu skládám střípky dohromady. Mohu dotaz ještě rozšířit, tak tedy pokud mi pan...

Ano, lze to takto chápat, fyzicky náročnějším sportem odventilujete přepětí, které by jste za normálních okolností ventilovala při sexu, s pozdravem, Dr. Horáková

Dnes jsem dostala od lekarky lek cipralex. Rok se trapim s prechodnym tlakem na hrudi. Rtg plic v poradku, ekg v poradku, pobolivaji mne ramena spis trochu stuhla. Vysetreni u...

Pokud Váš lékař uvážil, že antidepresiva jsou aktuálně pro Vás nejlepší alternativou, která by vedla k úlevě od obtíží, pak určitě tento lék užívejte jak bylo doporučeno. Každý...

Stres a další potíže

| Dotaz od: Dana

Vím, že bych si sama neměla diagnostikovat nemoc, ale chtěla jsem se zeptat, jestli příznaky, které mám nemůžou odpovídat tetanii - i když z krve nebyla zjištěna. Mé obtíže se...

Dano, příznaky tetanii neodpovídají. Jestli jste měla v pořádku minerály, tuto diagnózu nemáte. Vaše příznaky budou velmi pravděpodobně psychického původu. Navštivte Vašeho...

Nechtěný orgasmus

| Dotaz od: Iva

Tabu – Dobrý den, ve fakultní knihovně svého zaměstnavatele jsem si přes prázdniny zapůjčila 5 knih (o panenství, a tak všeho okolo života nás žen), protože jsem si řekla, že...

Paní Ivo, ne, nejedná se o méně přijatelnou formu sexuálního chování, pouze velmi málo častou, proto jste o tomto zřejmě nenašla zmínky v knihách. Na internetu byste ale...

[nalezeno 2547 výsledků]
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příčinou
Články: Příčinou "nachlazení" může být alergie
Alergie znamená přehnanou...
Zánět zvukovodu
Články: Zánět zvukovodu
Zánět zvukovodu, otitis...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: