Psychofarmaka

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký vliv má uživání Invega 6mg u muže na sperma. Manžel tyto léky užívá už rok a rádi bychom počali dítě. Má ale tzv.suchý orgasmus.Zajímá mě jestli je vhodné pracovat na miminku, když jeho sperma není tak kvalitní? Také by mě zajímalo,jestli se doporučuje tyto léky vysazovat postupně? Jeho lékařka by mu klidně doporučila, at je vysadí ze dne na den, je tento postup správný..? Aby, se jeho nemoc znovu nevrátila? A když by je přestal brát postupně ,a vše probíhalo v pořádku nebylo by mu špatně atd...jak dlouho by jsme měli počkat než by jsme se měli pokusit o dítě? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Invega se užívá k léčbě schizofrenie a v této indikaci by se neměla vysazovat vůbec, jinak hrozí, že se nemoc vrátí. Pokud není dobře snášena, může se vyměnit za jiné antipsychotikum, samozřejmě pod vedením lékaře - psychiatra. Zdravím.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: