Psychofarmaka v těhotenství

  • Dotaz od: Eva Halámková
  • Publikováno: 21.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobry den, prodělala jsem po potratu psychozu, po prvnim porodu ( v tehotenstvi jsem psychofarmaka neuzivala)dalsi psychozu spolu s porodnimi depresemi. Nyni beru psychofarmaka Abilify 10 mg rano. V lete bych chtela otehotnet. Co bude nejlepsi pro dite a me v dobe tehotenstvi brat psychofarmaka ( psychiater mi radi malou davku Zyprexy) nebo nic a nasadit psychofarmaka az po porodu. Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru je lepší užívat malou dávku i během těhotenství, pokud je to jen trochu možné (vždy se samozřejmě vybírají takové léky, aby nepoškodily plod), neboť bohužel nelze vyloučit, že přijde další ataka psychózy a že bude horší než ty předchozí a třeba i s následky. Proto je podle mně lepší se jistit předem, aby se minimalizovalo riziko další ataky nemoci, a pokud by i tak přišla, aby byla co nejslabší.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: