Psychogenní žízeň

Dobrý den, mám naustálý pocit žízně. Nadměrně piji a močím. Test na cukrovku a diabetes insupidus byl negativní. Paní doktorka mi řekla, že to mám nejspíš psychicky. Chtěla bych se zeptat jestli je dobré navštívit psychologa nebo psychiatra? Sama žádný psychický problém nepociťuji, nejsem ve stresu ani nemám žádné úzkostné stavy. Mohu si pomoci sama tím, že se budu snažit méně pít i když ten pocit žízně mám pořád?

Odpověď odborníka:

Dobrý den- díky za důvěru. Myslím, že návštěva psychoterapeuta by byla velmi vhodná. Měl by to být raději lékař-psychiatr, který v případě potřeby může kognitivně-behaviorální techniky podpořit medikací. Rozhodně se, moc prosím, nestyďte nebo neobviňujte. Nakonec si samozřejmě "pomůžete sama", ale spolupráce s terapeutem Vám cestu usnadní. Držím palce!!

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: